Photoshop CS6 da Metalden Yazı



Evet arkadaşlar photoshopta yazılarla da çalışmak zevklidir. Üst tarafta görmüş olduğunuz görselde gerçekçi bir yazı uyguladık. Şimdi bu çalışmanın nasıl yapıldığını kısa soluklu bir ders olsa da anlatalım. Ben şuna inanıyorum hiçbir bilgi boş değildir. Her bilginin insana faydası dokunur. Yani o yüzden ders kısa diye ihmalkarlık etmeyiniz. İlk önce aşağıdaki linklerden çalışmamızda kullanacağımız dosyaları indirelim.






Photoshop programımızı açalım ve Ctrl+N tuşlarına basarak 1000x700 px lik bir çalışma alanı açalım. Arkaplan resmimizi çalışmamıza atalım ve çalışma alanımıza aşağıdaki gibi yayalım.

Şimdi yazımız için stil dosyası oluşturacağız. Metal yüzey dosyamızı photoshop da açalım. Üst menüden Image>Image Size a tıklayalım ve width : 1000 height : 750 yapıp OK liyelim ki boyutu stil dosyası için uygun olsun. Kayıt için Edit>Define Pattern e tıklayalım ve metal yüzey adını verip OK liyelim. Bu sayfayı kapatıp çalışma sayfamıza dönelim. Ctrl+Shift+N tuşlarına basarak yeni bir katman oluşturalım ve adını çizikler verelim. Ön plan rengimiz beyaz iken Edit>Fill e tıklayalım ve açılan pencerede contents altında foreground color seçili iken OK liyelim. Katmanımızın beyaz renge boyandığını göreceksiniz. Araç kutusundan brush tool(B) seçelim, fırça ucunu 1px ve sertliğinide %100 yapalım. Ön plan rengimizi siyah yapalım ve aşağıdaki gibi çizgiler çizelim.

Bu katmanı Edit>Define Pattern e tıklayıp çizikler 1 olarak kaydedelim. Şimdi aşağıdaki gibi daha kısa ve daha kalın çizgiler bulunan bir katman daha açıp yapalım.

Ve bu katmanı da  Edit>Define Pattern e tıklayıp çizikler 2 olarak kaydedelim. Çizikler katmanlarımızın görünürlüklerini kapatalım. Yeni bir katman oluşturalım ve araç kutumuzdan horizontal type tool(T) u seçelim.  Aşağıdaki gibi yazımızı yazacağız yalnız indirmiş olduğumuz yazı dosyamızı photoshop programımızı açmadan önce bilgisayarımıza yüklememiz lazım. bunun için dosyamıza çift tıklamamız ve yükle butonuna basmamız yeterli. Şimdi yazı yazma aracımızın üst çubuğundan yazı stilimiz olan Cafe Nero M54 yazı tipimizi seçelim. Yazı boyutunu ben 25pt yaptım siz yazınıza göre değiştirirsiniz.

Şimdi katmanlar penceresinden yazı katmanımıza çift tıklayarak yada Layer>Layer Styles>Blending Options a tıklayarak layer style penceresini açalım ve aşağıdaki ayarları yapalım.











Şimdi arkadaşlar yazı katmanımızı 1 kere Ctrl+J tuşları ile çoğaltalım. Katmalar penceresinden çoğalttığımız katmana sağ tuş ile tıklayalım ve clear layer style e tıklayalım. Bu katmana da çift tıklayarak layer style penceresini açalım ve aşağıdaki ayarları uygulayalım.


Katmanımızın blending mode unu darken olarak ayarlayalım ve çalışmamızı bitirelim. Çok farklı bişey olmasa da iş göreceğini umduğum bir çalışma oldu. Çalışmanın PSD dosyasını aşağıdaki linkten indirerek inceleyebilirsiniz. Dosya boyutu yaklaşık olarak 10mb tır. Herkese kolay gelsin yorumlarınızı eksik etmeyiniz...




PSD Dosyasını indirmek için tıklayın

Yorumlar