Photoshop CS5 te Vampir Manüplasyon


Arkadaşlar bu çalışmamızda portre bir fotoğraftan vampir manüplasyonu yapacağız. Gelişmiş seviyesinde bir derstir, çoğu arkadaşa yardımcı olacağını düşünüyorum. Uzun nefesli bir çalışma olacağı için dikkatle hiç bir adımı kaçırmamanızı öneririm. Öncelikle çalışmamızda kullanacağımız dosyalarımızı aşağıdaki linklerden indirelim.








Şimdi photoshop programımızı açalım. Üzerinde çalışacağımız portre görselimizi açalım. Katmanlar penceresinden background katmanımıza çift tıklayalım ve normal katman haline getirelim ve adını orjinal olarak değiştirelim. Shift+Ctrl+N tuşlarına basarak yeni bir katman oluşturalım ve adını temiz cilt verelim. Araç kutusundan mixed brush tool(B) u seçelim üst çubuk ayarlarını aşağıdaki gibi yapalım.


Şimdi de fırçamızı ten gözüken yerlere uygulayarak aşağıdaki gibi bir görüntü çıkartalım.
Şimdi aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi black/white efekti ekliyoruz. Tıkladıktan sonra açılan efekt penceresinden efekti yellow filter seçip aşağıdaki ayarları katmanlar penceresinden yapıyoruz.
Tekrar aynı butona basalım bu sefer hue/saturation ekleyelim. Saturation değerini -70 yapalım. foreground rengimisi siyah yapalım. Araç kutumuzdan brush tool u seçerek aşağıdaki resimde gözüktüğü gibi katmanın maskesini seçelim ve ağız kısmını fırçalayalım. Foreground rengimizi beyaz yapalım ve diş kısımlarını fırçalayalım.
Tekrar efekt ekleme butonuna basalım ve levels e tıklayalım ve ayarları aşağıdaki gibi yapalım.
Tekrar efekt ekleme butonuna basalım ve gradient map a tıklayalım. Ayarları aşağıdaki gibi yapalım ve blending mode unu hard light, opacity değerini de %60 olarak değiştirelim.
Kalabalıktan kurtulmak için create a new group düğmesine basarak bir grup oluşturalım. Efektlerimizin hepsini bu klasörün içine atalım ve adını efektler olarak değiştirelim. Şimdi kedi gözü görselimizi photoshopta açalım ve göz kısmını araç kutusundan elliptical marque tool(M) ile aşağıdaki gibi seçelim. Daha önceki derslerimde de bahsettiğim gibi Alt tuşuna basılı tutarsanız merkez noktasından büyütebilirsiniz seçimi.
Seçimi Ctrl+C ile kopyalayıp, Ctrl+V ile çalışmamıza atalım. Açısı ve boyutuyla oynayarak aşağıdaki gibi yerleştirelim. Adını sol göz olarak değiştirelim.
Aşağıdaki resimde gözüken add vector mask butonuna basalım ve foreground rengimizi siyah yaparak fazlalıkları brush tool ile maskeleyelim. Beyaz yaparakta maskesini kaldırabiliriz.
Şimdi katmanımıza çift tıklayarak layer style penceresini açalım ve aşağıdaki ayarları uygulayalım.


Şimdi bu katmanı Ctrl+J ile bir kere çoğaltalım ve sağ göz olarak ismini değiştirip yerine koyalım. Yine fazlalıkları maskeyi seçip siyah fırça ile silelim. Bir grup daha oluşturalım adını gözler koyalım. Bu iki göz katmanını içine taşıyalım. Şimdi bu 2 katmanı Ctrl tuşu ile seçelim ve Ctrl+J tuşu ile çoğaltalım. Çoğalttığımız bu iki katman seçili iken sağ tuş ile tıklayıp merge layers diyelim ve birleştirelim. Birleştirdiğimiz bu katmanın adının gözler renk olarak değiştirelim. Çift tıklayarak layer style penceresine aşağıdaki ayarı girelim.
Şimdi gözler grubunu daraltalım ve yeni bir katman oluşturalım adını kaş kiprik verelim. Araç kutusundan brush tool u seçelim, foreground rengimizi siyah yapalım. brush tool un araç çubuğundan opacity değerini %40, flow değerini %40 yapalım ve fırçamızın boyutunu kaşlar ve kiprikler için ayarlayıp, hardness değerini de %0 yaparak kaç ve kiprikleri aşağıdaki gibi boyayalım. Katmanın blending mode unuda soft light olarak değiştirelim.
Şimdi arkadaşlar dikiş görselimizi açalım ve aşağıdaki gibi yerine oturtalım. Bu katmana maske uygulayın ve gözlerde yaptığımız gibi fazlalıkları siyah rengi kullanarak fırça ile silin. Blending mode unuda luminosity olarak değiştirin.
Şimdi gelelim dişleri yapmaya. Köpek dişi görselimizi açalım ve aşağıdaki gibi bir seçim yapıp çalışmamıza atalım.
Fazlalıklarını erase tool ile silelim ve Filter>Noise>Add Noise ye tıklayıp aşağıdaki ayarları yapalım.
Images>Adjustment>Brightness/Contrast a tıklayalım ve görselimize göre ayarlarıyla oynayalım. Gölge ve ışık ayarlarını yapmak için araç kutusundan gölge için burn tool, ışık için dodge tool u kullanalım. Bu katmanı 1 kere çoğaltıp diğer dişin yerine koyalım. Tekrar ışık ve gölge ayarlarını yapalım aşağıdaki gibi gözüksün.
Geldik en eğlenceli bölüme. Yapmamız gereken linklerde vermiş olduğum kan damlaları, et parçaları ve kan görselleri dosyalarının içinde bulunan görselleri kullanarak süsleme yapmaya. Görsellerden çalışmamıza kopyaladığınız her parça için blending mode unu multiply olarak ayarlamanız ve maske ekleyerek fazlalıklarını maskelemek. Ben aşağıdaki gibi bir çalışma ortaya koydum.
Şimdi Arkadaşlar Ctrl+Shift+Alt+E tuşlarına basarak bütün katmanların birleşmiş halini tek bir katmanda toplayalım. Adını final olarak değiştirelim. Görselimizde bir hata var onu yok edelim. Alt dişin bir tanesi gözüküyor. Araç kutusundan clone stamp tool u seçelim Alt tuşu basılı iken dişin üzerine getireceğimiz dokuyu tıklayalım sonrada Alt tuşunu bırakıp dişin üzerine tıklayalım. Bu araçla istediğimiz yerdeki dokuyu istediğimiz alana yerleştirebiliriz. Biraz kurcalarsanız ne kadar faydalı olduğunu göreceksiniz. Şimdi arkadaşlar yukarıda vermiş olduğum eklentiyi photoshop kapalıyken bilgisayarınıza kurun. Katmanımız seçili iken Filter>Topaz Labs>Topaz Detail 2 yi tıklayın. Ayarları aşağıdaki gibi yapın ve OK leyin. Sizden serial isteyecek 30 günlük deneme süresi işimizi görecektir. Eklentiyi aktifleştirdikten sonra tekrar OK leyin.
Şimdi arkadaşlar aşağıdaki gibi bir efekt ekleyelim ve blending mode unu soft light olarak değiştirelim, opacity değerini de %50 yapalım.
Eğer arkadaşlar ben eklenti kullanmak istemiyorum diyorsanız Filter>Sharpen>Unsharp Mask a tıklayarak ta kendiniz yapabilirsiniz. Ama eklenti çok daha hoş bir görüntü sunuyor. Evet arkadaşlar çalışmamız burada bitti. Uzun soluklu ve eğlenceli bir ders oldu benim için. Çalışmamızın PSD dosyasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Yüksek çözünürlüklü olduğu için yaklaşık 100mb lık bir dosyadır.




PSD Dosyasını İndir

Takip eden herkese teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

Yorumlar

  1. çok güzel bir çalışma tebrikler abi ama dişleri içeri doğru değilde düz olsaydı daha güzel olurdu gibi sankim derse devam...

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler caner. bende senin gibi düz daha iyi olur diye düşünmüştüm yaptım gölge verince kötü durdu o yüzden böyle yaptım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler.