Photoshop CS6 da Kürklü Yazı


Arkadaşlar biliyorum biraz gecikmiş bir ders ama yinede çoğu kişiye faydası dokunabilir. Bu dersimiz başlangıç seviyesindeki arkadaşlar içindir. Bir de aldığım yorumlara göre ve kendi düşünceme göre artık CS6 yı ingilizce arayüzüyle anlatacağım. Çünkü Türkçe çeviri gerçekten çok kötü veya daha biz alışamadığımız için bize böyle geldi. Şimdi çalışmamıza başlayalım baya kafa ütüledik. Öncelikle aşağıdaki linkten kullanacağımız görseli indirrelim.







Şimdi arkadaşlar PS CS6 mızı çalıştıralım. File>New e tıklayalım ve 2880x1800 px boyutlarında bir çalışma sayfası açalım. Araç kutusundan horizontal type tool (T) u seçelim. Yazı fontumuzu cooper std seçin ve 72 dpi boyut vererek yazımızı çalışmamızı ortalayacak şekilde yazalım.
Şimdi görselimizi çalışmamızın üstüne açalım ve aşağıdaki gibi yerleştirelim. Katmanlar penceresinden görsel katmanımıza sağ tuş ile tıklayıp rasterize layers diyelim.


Arkadaşlar ben burada siz göresiniz diye yazı katmanını üste aldım normalde yazı katmanı bir alt sırada olacak siz ona göre yapın. Şimdi yazı katmanımıza sağ tuş ile tıklayıp rasterize type e tıklayalım ve normal katman haline dönüştürmüş olalım. Yine sağ tuş ile tıklayalım ve select pixels e tıklayalım. Bir seçim oluştuğunu göreceksiniz.

Şimdi arkadaşlar leopar katmanımızı seçelim ve Layers>Group Layers e tıklayalım ki leopar katmanımıza bir grup oluşturmuş olalım. Şimdi bu grup seçili iken Layer>Layer Mask>Reveal Selection a tıklayalım.


Şimdi File>New e tıklayalım ve 2500x2500 px yeni bir çalışma sayfası oluşturalım. Araç kutusundan brush tool (B) u seçelim ve aşağıdaki gibi bir şekil çizelim.
Edit>Define Brush Preset e tıklayalım açılan yere kürk adını yazarak bu çizimi fırça olarak kaydedelim. Window>Brush a tıklayalım ve açılan pencereden ayarları aşağıdaki gibi yapalım.




Şimdi fırçamızın boyutunu çalışmamıza göre ayarlayıp ( ben 100px yaptım ) yazımızın kenarına uygulayalım.


Bu işlemi bütün harflere uygulayalım. Grup seçili iken hiç bozmadan devam edelim. Layer>Layer Style>Inner Shadow a tıklayalım ve aşağıdaki ayarları yapalım.



Şimdi Layer>New Adjustment Layer>Photo Filter e tıklayalım ve aşağıdaki ayarları yapalım. Katman sırasını da aşağıdaki gibi yapın.


Arkadaşlar isterseniz bir de gölge oluşturabilirsiniz. Gölge oluşturmayı önceki derslerde görmüştük. Pratik olarak hatırlayalım. Önce araç kutusundan Ellipse Tool u seçip basık bir elips çizeceğiz ve Filter>Blur>Gaussian Blur sekmesinden yeteri kadar blur uygulayıp yeteri kadar da opacity değerini düşürerek görselimize göre ayarlıyoruz.

Şimdi araç kutusundan paint bucket tool(G) u seçelim. Background katmanımızı seçelim. Kafamıza göre bir renk seçelim ve arkaplanı boyayalım. Background katmanımızın üstüne yeni bir katman ekleyelim. Boya rengimizi beyaz yapalım. Araç kutusundan brush tool u seçelim ve basit fırçalardan yuvarlak ama etrafı yumuşak bir fırça seçelim. Fırça boyutunu yaklaşık 1000 px lerde olsun ve katmanın merkezine tıklayalım. Araç kutusundan move tool u seçelim ve aşağıki resimde gözüktüğü gibi boyutuyla oynayıp bitirelim.


Çalışmamızın son halini en üstteki resime tıklayarak büyük boyutta inceleyebilir yada aşağıdaki .PSD dosyasını bilgisayarınıza indirerek çalışmayı bağtan aşağı inceleyebilirsiniz. Dosya boyutu yaklaşık olarak 17 Mb tır. Hepinize kolay gelsin iyi çalışmalar.




PSD Dosyasını İndirmek İçin Tıklayın

Takip ettiğiniz için teşekkürler.

Yorumlar