Photoshop CS6 da Alevden Gül


Evet arkadaşlar yine çok güzel bir çalışma ile karşınızdayız. Bu çalışmamızda alevden gül nasıl yapılır onu öğreneceğiz. Bu çalışma gelişmiş olarak anlatılacaktır. Basit düzeyde çalışan arkadaşlarımızda biraz zorlarlarsa inanıyorum ki onlarda yapabilirler. Çalışmamıza başlamadan önce aşağıdaki linklerden kullanacağımız dosyaları indirelim.






Photoshop programımızı çalıştıralım Ctrl+N tuşuna basalım ve 1000x1000 px lik bir çalışma sayfası açalım. Gül görselimizi çalışmamıza atalım ve katmanlar penceresinin en altındaki küçük butonlardan add vector mask butonuna basalım. Araç kutusundan brush tool u seçelim, ön plan rengimizi siyah yapalım ve fırça boyutumuzu ayarlayarak gül dışında kalan kısıma fırçamızı uygulayalım. Aşağıdaki gibi bir görüntü ortaya çıkartalım.


Şimdi yeni bir katman oluşturalım (Ctrl+Shift+N). Bu katmanı gül katmanının altına sürükleyelim ve gül katmanımızın görünürlüğünü kapatalım. Ön plan rengimizi #8d6509 , arkaplan rengimizi #660812 yapalım. Araç kutusundan gradient tool(G) u seçelim ve araç çubuğundan radial gradient e tıklayalım. Aşağı resimde gözüktüğü gibi gradient i uygulayalım.


Şimdi tekrar yeni bir katman oluşturalım. Gül katmanımızı görünür hale getirelim ve Ctrl tuşu basılı iken katmanın maskesine tıklayalım. Sadece gül ü seçmek istiyoruz, fazladan seçim çıkarsa araç kutusundan magic want tool(W) u seçelim ve Alt tuşuna basılı tutup tıklayarak fazlalık seçimi kaldıralım. Seçimimiz aşağıdaki gibi olacak. Sonra gül katmanının görünürlülüğünü kapatın.


Ön plan renginizi beyaz yapın. Edit>Stroke ye tıklayın ve aşağı resimi uygulayın.


Katmanın adını çerçeve olarak değiştirelim. Gül görselimizin görünürlüğünü açalım ve opacity değerini %25 yapalım. Çerçeve katmanımızı seçelim ve araç kutusundan smudge tool u seçelim. Araç çubuğundan strength değerini %100 yapalım. Fırça boyutumuzu 15px yapalım ve sanki alevler yukarıya doğru yükseliyormuş gibi beyaz çizgileri yukarı doğru inceltelim.


Gülün iç kısımındaki yaprakları da unutmamak lazım bunun için araç kutusundan brush tool u seçelim. 6px lik bir fırça ucu ile aşağıdaki gibi çizelim.


Tekrar araç kutusundan smudge tool u seçelim ve alevli görüntü ler yapmaya devam edelim. Bitmiş hali aşağıdaki gibi gözükecek.


Gül katmanımızın görünürlüğünün kapatalım. Çerçeve katmanımızı seçelim ve Image>Adjustments>Hue/Saturation a tıklayalım ve aşağıdaki ayarı yapıp OK leyelim.


Katmanımızın blending mode unu color dodge yapalım. Araç kutusundan dodge tool(O) u seçelim. Aracın fırçasını 10px yapalım ve hardness değerini %0 yapıp aşağıdaki gibi uygulayalım. Uygulama alevli yerlerin çıkış yerlerinin renklerini açmak için.


Şimdi araç kutusundan burn tool(O) u seçelim. Dodge tool uygulamadığımız yerlere burn tool u uygulayalım. Gradient oluşturduğumuz katmanın adını arkaplan olarak değiştirelim ve bu katmanı Ctrl+J tuşu ile çoğaltalım.   Image>Adjustments>Levels e tıklayalım ve aşağıdaki gibi ayar yapıp OK leyelim.


Kopya arkaplan seçili iken araç kutusundan dodge tool u seçelim ve 60px lik bir fırça ucu seçip aşağıdaki gibi uygulayalım.


Bu katmanın opacity değerini %60 yapalım. Katmanın adını da arkaplan 2 olarak değiştirelim ve bu katmanı çoğaltalım. Bu katmanın adını da arkaplan 3 olarak değiştirelim. Sonra bu katmana da aşağıdaki gibi bir levels uygulayalım.


Arkaplan 3 katmanının blending mode unu linear light olarak değiştirelim. Filter>Blur>Gaussian Blur a tıklayalım ve radius değerini 30 yapalım. Katmanın opacity değerini de %30 yapalım. Şimdi gül katmanımızı çoğaltalım. Katman sırasını en üste atıp adını parlak gül olarak değiştirelim. Katmanın görünürlülüğünü açalım ve Filter>Filter Gallery ye tıklayalım. Açılan pencereden aşağıdaki ayarları yapıp OK diyoruz.


Katmanın opacity değerini %100 yapın. CS6 da çalıştığımız için katmana sağ tuş ile tıklayın ve rasterize layers e basın. Image>Adjustments>Hue/Saturation a tıklayalım saturation değerini -100 yapıp OK diyelim. Image>Adjustments>Levels tıklayalım ve aşağıdaki gibi uygulayalım.


Parlak gül katmanı hariç diğer katmanların görünürlüğünü kapatalım. Window>Channels penceresini açalım. Ctrl tuşu basılı iken blue katmanına tıklayalım. Eğer gülün kendisi seçilmediyse Ctrl+Shift+İ tuşlarına basarak seçimi ters çevirelim. Bazen olabiliyor. Tekrar katmanlar penceresine dönelim ve katmanın maskesini seçelim. Edit>Fill e tıklayalım ve Use modunu black olarak seçip OK diyelim.


Gül katmanı hariç diğer katmanların görünürlüğünü açalım ve parlak gül katmanının blending mode unu overlay yapalım. Çerçeve katmanını çoğaltalım. Katman sırasını en üste alalım ve 1 kere daha çoğaltalım. Şimdi parlak gül katmanımızı 1 kere çoğaltalım ve görünürlüğünü %50 yapalım.


Şimdi alev 1 görselimizi çalışmamıza atalım. Blending mode unu screen yapalım ve kenarlarındaki beyazlıkları erase tool ile silelim. Şimdi aşağıdaki gibi yerine alalım.


Add layer mask butonuna basarak maske ekleyelim ve brush tool ile kullanılmaması gereken yerleri silelim. Tabi ön plan rengimiz siyah olması gerekiyor.


Şimdi alev 2 görselimizi çalışmamıza atalım. Bir önceki adımda uyguladıklarımızı uygulayalım. Katmanı çoğaltalım ve orjinalinin görünürlüğünü kapatalım. Bu 3 alev katmanımızı katman sırası olarak çerçeve katmanının altına sürükleyelim. Aşağıdaki gibi yerine yerleştirelim ve Edit>Puppet Warp a tıklayıp şekillendirelim.


Şimdi arkadaşlar hayal gücünüze göre bu katmanı çoğaltalım ve puppet warp ile değişik yerlere uygulayalım. Göze hoş gözükmeyen yerleri de maske uygulayıp brush tool ile silelim. Yaklaşık olarak aşağıdaki gibi bir çalışma ortaya koyalım.


Ben yaklaşık olarak 10 kopya ile yukarıdaki haline getirdim. Arkaplan 3 katmanımızı seçelim ve aşağıdaki görseldeki yönergeleri izleyelim.


Şimdi gül katmanımızı çoğaltalım ve katman sırası olarak parlak gül copy katmanının üstüne alalım. Görünürlüğünü açalım ve opacity değerini %100 yapalım. Tekrar Filter>Filter Gallery ye tıklayalım ve glowing edges i seçip smootness değerini 3 yapıp OK liyelim. Rasterize layers yapmayı unutmadan Image>Adjustments>Hue/Saturation a tıklayalım saturation değerini -100 yapıp OK diyelim. Bu katman hariç bütün katmanların görünürlüğünü kapatalım. Image>Adjustments>Levels tıklayalım ve beyaz değerini 72 yapıp OK leyelim. Önceden yaptığımız gibi channel bölümünden seçimimizi yapalım. Katmanlar penceresinden katmanımızın maskesini seçelim. Edit>Fill e tıklayalım ve Use modunu black olarak seçip OK diyelim. Kullandığımız katmanları açalım. Katmanımızın blending mode unu vivid light olarak değiştirelim ve opacity değerini %20 yapalım.


Şimdi katmanların en üstüne yeni bir katman oluşturalım. Araç kutusundan brush tool u seçin ve F5 tuşuna basarak fırça ayarları penceresini açın. Aşağıdaki ayarları uygulayın fırça boyutu size kalmış.




Ön plan rengimizi beyaz yapalım ve aşağıda gözüken yerlere tıklayalım.


Bu katmanın blending mode unu overlay olarak değiştirelim. Adını da sıçramalar olarak değiştirelim. Bu katman ile birlikte olmak üzere 4 kere çoğaltalım. Şimdi gül copy katmanımızn opacity değerini %5 yapalım. En üstteki katmanı seçelim ve aşağıdaki yönergeleri izleyelim.


Şimdi bu efektin opacity değerini %30 yapalım ve bitirelim. Arkadaşlar çalışmamız bitmiştir herkese sabrından ötürü teşekkür ederim. Çalışmamızdaki detaylara bakarsak sadece gül değil daha değişik objelere de uygulayabilirsiniz. Çalışmamızın .PSD dosyasını aşağıdaki linkten indirip inceleyebilirsiniz. Dosya boyutu yaklaşık 19 mb tır.




PSD Dosyasını İndirmek İçin Tıklayın

Yorumlarınızı eksik etmeyin...

Yorumlar

  1. teşekkürler. :)

    Devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler devamını bekliyoruz abi :)

    YanıtlaSil
  3. kusura bakmayın arkadaşlar bir kaç gündür yoktum bilgisayarımı yeniledim. merak etmeyin devamı gelecek. ilginiz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Abi çalışmaların çok güzel ellerine sağlık. Bazı Anlatımlarını senin adını belirterek başka bir sitede paylaşabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  5. gayet başarılı devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. engin kardeşim beğendiğine sevindim. kaynak belirterek paylaşabilirsin. sorduğun için ayrıyetten teşekkür ederim emek hırsızlığı olmasın. diğer arkadaşlarında ilgisine teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. fatih bey merhaba bu blogla daha fazla ilgilendiğinizi fark edince buraya yazmayı daha doğru buldum umarım sizin için bir sakıncası yoktur. Ben AutoCad Civil 3D'yi yeni keşfeden ve öğrenmeye çalışan birisiyim sizin bu konuda açtığınız bloğunuzun çok başarılı ve faydalı olduğunu düşüyorum. Acaba bu blogtaki paylaşımlarınız devam ettirmeyi düşünüyor musunuz? Eğer böyle bir düşünceniz varsa ne kadar zaman alır? Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim kolay gelsin hoşça kalın...

    YanıtlaSil
  8. Mahir bey ilginiz için çok teşekkür ederim. inanın civil 3d ile ilgili olarak o kadar çok paylaşmak istiyorum ki. yalnız şu an ki bulunduğum iş durumu yüzünden bi türlü fırsat bulamıyorum. şirketimiz yeni bir yol projesi aldı ve onunla uğraşmak zorundayım. kusuruma bakmayın. eğer bir sorunuz veya yardımcı olabileceğim bir sorununuz olursa lütfen mail ile ulaşınız : tekno2020@gmail.com ilginiz için tekrar teşekkürler. görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  9. Fatih Bey anlayışınız ve yardım talebiniz için size çok teşekkür ederim, umarım gereksiz ve de zaman alıcı sorularla canınızı sıkmam. Görüşmek üzere hoşça kalın

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler.