Photoshop CS5 te Karga İllustrasyon


Bu dersimizde görsel açıdan sadece siyah ağırlıklı renkleri ve görselleri kullanarak ne kadar hoş görünümler elde edebiliriz, bunun bir örneğini göreceğiz. Dersimize başlamadan önce indirmemiz gereken bazı dosyalar var. Bunları aşağıdaki linklerden temin ediniz.






Dosyalarımızı indirdikten sonra photoshop programımızı açalım. File>New diyelim ve W:2447 - H:3468 - R:300 dpi olarak ayarlayıp OK diyelim. Çalışma sayfamıza doku 1 görselimizi atalım.

Eğer sürükle bırak ile yaptıysanız layers penceresinden katmanın üzerine sağ tuş ile tıklayıp restarize layers demeniz lazım. Şimdi Ctrl+Shift+U tuşlarını kullanarak siyah/beyaz yapalım. Doku 1 katmanının üzerine sağ tuş ile tıklayalım ve blending options a basarak layer style penceresini açalım ve aşağıdaki adımı uygulayalım.
Doku 2 görselimizi photoshopta açalım. Layers penceresinden katmanın üzerine çift tıklayarak normal katman haline getirelim. Araş kutusundan lasso tool u seçelim ve aşağıdaki görselde gözüktüğü gibi seçimimizi yapalım, Ctrl+C ile kopyalayalım, Ctrl+V ile çalışma sayfamıza yapıştıralım, boyutu ve yeri ile oynayarak yerleştirelim.
Ctrl+Shift+U tuşları ile siyah/beyaz yapalım. Araç kutusundan erase tool u seçelim. silgi büyüklüğünü 400px ve sertliğini de %0 yapalım. Doku 2 katmanımızın etrafını yumuşak silgi ile yavaşça silelim. Örnek aşağıdaki görsel.
Karga 1 görselimizi photoshopta açalım. Araç kutusundaki magnetic lasso tool u kulanarak da kolayca yapabileceğiniz seçim ile görselden kargayı seçin. Katmanı normal katman haline getirin. Seçimi kopyalayıp, çalışmamıza yapıştırın. Aşağı görseldeki yerini ve şeklini aldırın.
Ctrl+J ile bu katmanı 1 kere çoğaltın. Kopyaladığınız katmana Ctrl+Shift+U kombinasyonunu uygulayın. Blending mode unu multiply yapın ve opacity değerini %70 e ayarlayın.

Araç kutusundan burn tool u seçelim ve karga 1 ve kopyasının alt kısmını siyahlaştıralım. Layers penceresinin altında bulunan küçük klasör resmine tıklayarak bir grup oluşturalım ve karga katmanlarını bu grubun içine atalım. Yeni bir grup daha oluşturalım ve adını tüyler koyalım. grubun içine yeni bir katman oluşturalım. Araç kutusundan brush tool u seçelim. Aşağıdaki adımları takip ederek fırçalarımızı yükleyip işaretli olan fırçayı seçelim ve bir sonraki görseldeki gibi uygulayalım.

Şimdi fırçalardan 352 numaralı fırçayı seçelim ve büyüklüğünü 1300px yapalım. F5 tuşuna basalım ve açılan pencereye aşağıdaki ayarları yaparak görseldeki gibi fırçayı uygulayalım.
Şimdi 1464 nolu fırçayı seçin. Yine aynı metod ile açısıyla oynayarak aşağıdaki gibi yerleştirin. Koyuluk için ikişerkere tıklayın.
Arkadaşlar fırça ile karganın birleştiği yerde kötü bir görüntü oluştu. Bunu yok etmek için araç kutusundan erase tool u seçin 200px silgi boyunu en yumuşağa alın ve karga 1, karga 1 kopya katmanlarına silerek uygulayın. Bunuda aradan çıkartalım ki kötü gözükmesin. Evet şimdi tekrar brush tool u seçelim. Fırçalardan 352 nolu fırçayı seçelim ve aşağıda gözüken yerlere uygulayalım. Boyutlarını ve açısını siz kendinize göre dizayn edebilirsiniz.
Süslemeye devam ediyoruz. Aslında bu işlemleri siz kendi yaratıcılığınıza göre yapabilirsiniz. Ben 1320 nolu fırçayla devam ediyorum. Açı ve büyüklükleri ile oynayarak aşağıdaki gibi yapıyorum.
Bu katmanımızın grubu karga grubunun bi altındaydı şimdi yeni bir grup oluşturalım tüyler üst adında ve içine yeni bir katman oluşturalım. Brush tool umuzu seçelim ve 368 nolu fırçamızı 700px e ayarlayıp aşağıdaki işaretli yerlere uygulayalım.
Şimdi photoshopta tüyler 1 görselimizi açalım. Arkaplandan kurtulmak için çeşitli yöntemleri kullanabilirsiniz. Ben select menüsünde bulunan color range ile yaptım. Fuzziness değerini 157, selection previev bölümünü ise quick mask yaparak OK ledim. Daha sonra Ctrl+Shift+I tuşlarına basarak seçimi ters çevirdim ve kesip çalışmama yapıştırdım. Bu katmanı tüyler alt grubunun içine atalım. Yeri ve büyüklüğü ile oynayarak aşağıdaki işaretli yerlere aldım.
Şimdi karga 2 görselimizi photoshopta açalım ve arkaplanından kurtulalım. bize sadece baş kısmı lazım fazla uğraşmaya gerek yok. Sonrada baş kısmının açısıyla büyüklüğüyle oynayarak çalışmamızdaki yerine alalım. Burada dikkat etmemiz gereken ilk kargada yaptığımız herşeyi bu kargayada yapıyoruz. Ayriyetten Images>Adjutment>Color Balans a tıklayarak biraz da mavilik veriyoruz. Aşağıdaki görsele dikkat edelim. Burada birde tüyler var onları da sıralamaya göre yaparsak güzel olur.
Şimdi tüyler 2 görselimizi photoshopta açalım. 2 kere katmanı çoğaltalım.En üsttekini seçelim, diğerlerini görünmez yapalım, erase tool ile kaşığı silelim. Images>Adjutment>Levels e tıklayalım ve aşağıdaki ayarları yapalım.
Şimdi Select>Color Range ye girelim ve tüyümüzün tam beyaz olmayan yerine tıklayalım ve seçimi bitirelim. Görselim orjinalini görünür hale getirip seçelim. Seçimi kopyala - yapıştır yapalım. Yapıştırdığımız katman dışında kalanları görünmez yapalım ve yapıştırdığımız katmandaki fazla seçimleri erase tool ile silelim. Ctrl+Shift+U ile sitah/beyaz yapalım. Ctrl+i tuşunu kullanarak tam siyahlaştıralım. Katmanı 1 kere çoğaltın ve çoğalttığınız katmanın blending mode unu multiply olarak ayarlayın. Bu katmanı 1 kere çoğaltın ve bu 3 katmanı seçerek üzerine sağ tuş ile tıklayın. Buradan merge layers i tıklayarak hepsini birleştirin. Bu katmanı aşağıdaki gibi çalışmamızda tüyler alt grubunun içine kopyalayalım.
Şimdi tüyler 3 görselimizi açalım ve tüyler 2 de olduğu gibi ayırma işlemi yapalım. Çalışma alanımıza attıktan sonra yapmamız gerek, katmanın üzerine sağ tuş ile tıklayarak convert to smart object dememiz olacak. Sonrada aşağıdaki görseldeki gibi çoğaltarak yerleştirmek.
Şimdi kırmızı tüy görselimizi açıp, aynı işlemleri onun içinde yapacağız. Ayırma işlemi bittikten sonra çalışma sayfamızda yine smart obje haline getirip, aşağı görseldeki gibi yerlerine alacağız.
Sol üstteki tüyü seçerek Filter>Blur>Gaussian Blur a tıklayıp radius değerini 9 yapıp OK leyelim. Bu tüyleri arkadaşlar çoğaltarak istediğiniz yerlerde kullanabilirsiniz. Şimdi bir kaç tanesinin gölgesini yapalım. Bunun için gölgesini yapacağınız tüyü 1 kere çoğaltın, katman sırasına göre alta alın ve gaussian blur uygulayın. Örnek aşağıdaki görsel.
Son olarak arkadaşlar dediğim gibi tüyleri istediğiniz yere alın, büyültün, küçültün, açısını değiştirin, gölge ekleyin, blurluk verin vs. Son görselden sonra ben 1-2 değişiklik daha yaptım. Çalışmamızın son hali en üstteki görseldir. Herkese sabırla takip ettiği ve okuduğu için teşekkür ederim. Çalışmamızın PSD dosyasını indirmek için aşağıdaki linke tıklayınız. Yaklaşık 126 mb.




PSD Dosyasını İndir

 Faydalı olması dileğiyle iyi çalışmalar.

Yorumlar