Photoshop CS5 te Ahşap Simge


Merhaba arkadaşlar. Resimde gördüğünüz üzere baya etkileyici bir simge oldu. Bu çalışmada ben kendi sitemin küçük bir tanıtımını yaptım. Sizleri de siteme beklerim : www.41kare.com . Eğer beğenmesseniz paranız iade :D. Şaka bir yana böyle güzel çalışmaları paylaşmaya bayılıyorum çünkü sizin için internetten özenle seçiyorum. Bu kadar laf kalabalığı yeter şimdi dersimizle birlikte çalışmamızı yapmaya başlayalım.




Photoshop u açtıysak eğer yeni bir çalışma alanı açalım. Boyutlarını 510x510px olarak ayarlayalım. Şimdi Wiev>Rulers e tıklayalım cetvelimizi açalım. Küçük bir ayar ; çetvel üzerine sağ tuş ile tıklayıp pixels i seçin. Wiev>New Guide ye tıklayın ve horizontal ı seçip dikey yeni referans çizgisi ekleyin. Tekrar aynı komutu seçin ve vertical ı seçip bir de yatay çizgi ekleyin. Bu işlemleri aşağıdaki ölçülere uyacak şekilde tekrarlayın. Arka planımıza araç kutusundaki gradient tool dan bir siyah - gri gradient ekleyin. Bunu daha önceki derslerde görmüştük.
Şimdi ikon için hazırlık yapmaya başlayalım. Layers penceresinden yeni bir katman oluşturalım. Araç kutusundan Rounded Rectangle Tool (U) u seçelim. Foreground rengimizi beyaz yapalım. Rounded Rectangle Tool aracımızın üst manüsünü aşağıdaki gibi ayarlayalım ve 1.yatay ile 1.dikey çizgilerin kesiştiği yere tıklayalım.
Bu katmana layers penceresinden sağ tuş ile tıklayıp rasterize layers diyin. Şimdi araç kutusundan Magic Wand Tool (W) u seçin ve beyaz bölgeye tıklayın. Bölge seçildikten sonra layers penceresinin altında bulunan Add layer mask küçük düğmesine tıklayın. Şimdi aşağıda vermiş olduğum linkten doku görselimizi indirelim ve photoshopta açarak çalışma alanımıza ekleyelim. Görselimizin boyutu büyük olduğundan yeniden boyutlandırarak beyaz çerçeveye sığdıralım.

Ctrl tuşu basılı iken beyaz alan katmanımızın küçük resmine layers penceresinden ulaşarak tıklayalım. Bir seçim belirdiğini göreceksiniz. Şimdi ağaç dokusu katmanımızı seçelim, Ctrl+Shift+I tuşlarını kullanarak seçimi ters çevirelim ve DEL tuşuna basarak dışarıda kalan kısımı silelim. Menüden Images>Adjustments>Color Balance ye tıklayın ve aşağıdaki ayarları uygulayın.
Layers penceresinden doku katmanımıza çit tıklayarak açılan pencereyi aşağıdaki gibi uygulayın.
Şimdi arkadaşlar logo için yazımı yazacağım siz isterseniz başka yazı veya şekil koyabilirsiniz. Yazı stilim : hobo std, boyut : 170 pt, yapıyorum ve biraz kalınlık verip 41 yazısını yazıyorum. Şimdi bu katmanıma restarize type uyguluyorum ki şekil olarak uygulama yapabileyim.
Şimdi arkadaşlar keskinleştirme filtresi uygulayın. Bunun için Filter>Sharpen>Sharpen e tıklamanız yeterli. Şimdi bu katmanımızın fill değerini layers pencersinden %0 yapalım ve çift tıklayarak katman stilimizi aşağıdaki adımları uygulayarak sırasıyla yapalım.



Evet gördüğünüz gibi yazımız nasılda belirginleşti. Şimdi yeni bir katman oluşturalım. Ctrl tuşu basılı iken ilk şeklimizin küçük resmine tıklayalım ve seçilen kısımı araç kutusundaki brush tool ile beyaza boyayalım. Şimdi bu şeklimizin fill değerini %0 yapalım ve çift tıklayıp stil vermeye başlayalım. Aşağıdaki adımları takip edin.


Şimdi arkadaşlar gölge için yeni bir katman oluşturun. Araç kutusundan rounded rectangle tool u seçin karemizin biraz altına siyah renkte bir çizim yapın (aynı genişlikte). Şimdi Filter>Blur>Gaussian Blur u tıklayın değer olarak 15 e yakın bir değer girip OK deyin. Wiev>Rulers den cetveli kapatın. Wiev>Clear Guides diyerek de referans çizgileri silin. Bakın çalışmamız ne kadar da yakışıklı oldu.

Herkese kolay gelsin iyi dersler. Bitmiş çalışmayı en üstteki görsele tıklayarak inceleyebilirsiniz. Faydalı olması dileğiyle.

Yorumlar

  1. Teşekkürler benimde böyle bir çalışmam oldu;

    http://i.imgur.com/KwNS3.jpg

    YanıtlaSil
  2. Alt taraftaki gri boşluğu görmessek gayet güzel olmuş.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler.