Photoshopta Ballı Pankek Yapalım

   

   Evet arkadaşlar üstteki görselimizde olduğu gibi bu çalışmamız ağız sulandırıcı ve çok tatlı olacak. Ballı pankek yapımını anlatacağız. İlk önce çalışmamızda kullanacağımız dosyalarımızı aşağıdaki linklerden indirelim.






  1. Pankek ve Swirl görseli (isterseniz Swirl kullanabilirsiniz)
  2. Tabak
   Şimdi başlayalım ilk önce her zamanki gibi yeni bir çalışma alanı açalım. Boyutlarımız 900px - 900px olsun. Pankek dosyamızıda açıp sadece pankekimizi çalışma alanımızın ortasına gelecek şekilde yerleştirelim. Bunu yapmak için layers penceresinde katmanımızın yanında bulunan küçük resime Ctrl tuşu basılı iken 1 defa tıklayalım. "Magic wand tool" seçili iken Alt tuşuna basılı tutalım ve swirl lere tıklayalım ki seçimden çıkartalım. Şimdi geriye sadece seçili olarak pankek kaldı bunu "move tool" aracı seçili iken çalışma alanımıza  sürükleyelim. Arkaplan katmanımıza sırasıyla aşağıdaki adımları takip ederek uygulayın.
   Şimdi araç kutumuzdan horizantal tayp tool u seçelim, herhangi bir el yazısı stilini seçelim. Ben "Brush Script Std" yi seçip Balım yazıyorum.
   Layers penceresinden yazı katmanımıza sağ tuşla tıklayıp Warp text i seçelim. Karşımıza gelen pencereye aşağıdaki değişiklikleri uygulayalım.
   Şimdi üst menüden sırasıyla Layer>Rasterize>Type ı seçip yazımızı normal katmana çevirelim. Üst menüden sırasıyla Edit>Free Transform a basalım ve aşağı resimde gözüken 1 numaralı butona basım. Sonrada noktalardan tutarak kafamıza göre yayalım.
   Araç kutumuzdan brush tool u seçelim yuvarlak ve keskin bir fırça modeli alalım ve yazımızdaki keskin yerleri yuvarlaklaştıralım. Aşağıdaki resimde ben işaretledim örnek olarak bakın.
   Layers pencereesinin altında bulunan New layer butonundan yeni bir katman oluşturalı ve pen tool ile yazımızın altına bir kalp çizelim. Ve çapa noktalarından kalbimizi ovalleştirelim.
   Şimdi arkadaşlar tool palette den fırça aracımızı seçelim ve aşağı resimdeki adımları izleyelim.
   eveeet kalbimizide çizdik. Work path imizi silebiliriz. Layers bölümümüzde katman olarak durmaktadır. Aşağıya doğru akan damlalar için yuvarlak uclu fırçamızı seçelim ve yazı katmanındayken yazıya kalp katmanındayken kalbe eklemeler yapalım.
   Yazı ve kalp katmanımızı birleştirelim üst menüden Filter>Liquify yi seçelim açılan pencerede aşağıdaki ayarları yapıp şeklimizin bazı yerlerinde basılı tutarak dalga efekti verelim.
   Şimdi katmanımızı 4 kere çoğaltalım ve Fill değerlerini "0" yapalım. En alttaki tabakaya aşağıdaki efektleri uygulayalım.





   Bir üstteki katmana da alttaki ayarları yapalım.

   Şimdi üçüncü katmanımızı seçelim ve aşağıdaki ayarları yapalım.


   Şimdi de dördüncü ve son katmanımızı seçip aşağıdakileri uygulayalım.


   Arkadaşlar bunlar bitti ama bi yerde yanlışlık yaptık ve çok siyahımsı oldu bunu düzeltmek için ilk katmanımızın özelliklerine girin ve oradaki "İnner Shadow" özelliğini kaldırın. Tabağımızın görselini açalım aşağı resimdeki seçim aracıyla seçelim.
   Bu seçimi çalışmamıza taşımak için Ctrl+X tuş kombinasyonu ile kesip, çalışma alanımıza dönelim ve Ctrl+V tuş kombinasyonunu kullanarak buraya yapıştıralım ve pankeke ortalayalım. Ayrıyetten layers penceremizden tabak katmanımızı arkaplanımızın bir üstünde kalacak şekilde sırasını değiştirelim. Tabak katmanını 1 kere çoğaltalım sırasını pankekin 1 üstüne alalım Layers penceresinden blending modunu Linear Burn ve opacity değerinide %65 yapalım. Bu katman için Levels ayarları aşağıdaki gibi yapın.
   Tekrardan birinci tabağımızı seçip özelliklerine girelim ve ağağıdaki gölge ayarını yapalım.
   Eveet arkadaşlar bu çalışmamızda burda sona erdi. Çoktatlı bir çalışma oldu. Görselin bitmiş hali dersimizin en üstündeki görseldir, resime tıklayarak büyütüp inceleyebilir bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Faydalı olması dileğiyle...



Yorumlar