Photoshop CS6 da Hayalet Yapmak


Görselimizde gördüğünüz gibi gerçek olmasa da hayalet oluşturmayı öğreneceğiz. Bu dersimiz biraz kısa soluklu olsa da bayağı işinizi göreceğini düşünüyorum. Sadece buradan yola çıkarak çok güzel çalışmalar elde edebilirsiniz. Çalışmamıza başlamadan önce kullanacağımız görselleri aşağıdaki linklerden indirelim.







Şimdi başlayalım ve ilk önce kadın görselimizi photoshop programımızda açalım. Görselin arkaplanından kurtulmak için araç kutusundan pen tool(P) u seçelim. Menü altında çıkan aracımızın özelliklerinden Auto Add/Delete seçeneği işaretli olsun. Kadını bu aracı kullanarak aşağıdaki gibi seçelim.

Seçim bittikten sonra sağ tuşa tıklayalım ve Make Selection u tıklayalım. Çıkan pencereye OK diyelim ve işaretlediğimiz yerlerin seçim haline döndüğünü görelim. Katmanlar penceresinin en altında bulunan küçük düğmelerden add a mask düğmesine basalım ve arkaplandan kurtulalım.

Şimdi Atl+Ctrl+R tuşlarını kullanarak refine mask penceresini açalım ve aşağıdaki gibi ayarlarını yapalım.

Şimdi Shift+Ctrl+N tuşlarına basarak yeni bir katman oluşturun ve katmanın rengini paint bucket tool(G) ile siyaha boyayın. Katman sırasını en alta alın. Önplan rengini siyah yapın. Araç kutusundan erase tool(E) u seçin ve silgi sertliğini en yükseğe alıp seçimden dolayı kötü çıkan yerleri de detayları silin.

Bu işlem bittikten sonra katmanımızın ismini kadın olarak değiştirelimde karıştırmayalım. kadın katmanımızın maske görseline sağ tuş ile tıklayalım ve add layer mask diyelim. Maskenin birleştiğini göreceksiniz. Bu katmanı Crtl+J tuşları ile 1 kere çoğaltalım. Kadın copy katmanımızın görünürlüğünü yanındaki küçük göz düğmesine basarak kapatalım. Kadın katmanımızı seçelim ve üst menüden Filter>Filter Gallery ye tıklayalım ve aşağıdaki ayarları yapıp OK liyelim.

Sonra Filter>Stylize>Diffuze ye tıklayın ve ayarları aşağıdaki gibi yapıp OK leyin.

Şimdi de Image>Adjustment>Channel Mixer e tıklayın ve ayarları aşağıdaki gibi yapıp OK leyin.

Bu katmanı katman sıralamasının en üstüne alalım ve görünürlüğünü kapatalım. Kapalı olan katmanı da açalım ve  Image>Adjustment>Channel Mixer e tıklayın ve ayarları aşağıdaki gibi yapıp OK leyin.

Bu katmana Filter>Stylize>Solarize uygulayalım. Görselimizde ufak bir değişiklik olacak buraya resmini koymuyorum. Şimdi  Image>Adjustment>Levels e tıklayalım ve ayarları aşağıdaki gibi yapıp OK leyelim.

Biraz blurluk eklemek için Filter>Blur>Gaussian Blur a tıklayalım ve radius değerini 7.8 yapıp OK liyelim. Katmanın blending mode unu screen olarak değiştirelim. Araç kutusundan smudge tool u seçelim ve 25 px lik en yumuşak fırça ucunun strength değerinide %64 olarak ayarlıyalım. F5 tuşuna basarak fırça ucu yönetim penceresini açalım ve aşağıdaki ayarları sırayla yapalım.


Şimdi aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi smudge yi uygulayınız.

Şimdi kapalı olan katmanı da görünür hale getirin ve blendig mode unu screen yapın. Şimdi bu katmanı Ctrl+J ile çoğaltın ve üstteki kopyanın görünürlüğünü kapatın. Kopyaladığımız kadın katmanını seçin ve Filter>Stylize>Wind e tıklayın. Açılan pencereden metod olarak stagger, yön olarak da from the right ı seçip OK leyin. Filter>Blur>Gaussian Blur a tıklayalım ve radius değerini 1 yapıp OK liyelim. Araç kutusundan erase tool(E) un en yumuşak ucunu seçelim ve aşağı ki görselde gözüken yerleri silelim.

Görünürlüğü kapalı olan katmanı 1 kez çoğaltalım ve araç kutusundan smudge tool u seçelim. F5 e basıp fırça ucu özellikleri penceresinden açmış olduğumuz özellikleri kapatalım ve aşağıdaki fırça yönlerini takip ederek smudge uygulayalım.

Kadın katman isimli olanların hepsini katmanlar penceresinden seçin ve Ctrl+G tuşlarına basarak yeni bir grup oluşturun. Grup katmanı seçili iken add vector mask butonuna basın. Şimdilik bu çalışmayı burada bırakıp Ctrl+N tuşlarına basalım ve 400x400 boyutlarında yeni bir çalışma ekranı açalım. Filter>Render>Clouds a tıklayalım. Araç kutusundan lasso tool(L) u seçelim, feather değerini 30px yapalım ve aşağıdaki gibi bir seçim çizelim.

Katmanlar penceresinin altından add vector mask butonuna basalım. Katmandaki maskeyi değide katmanın görselini seçelim ve Edit>Define Brush Preset e basalım bulut fırça adı ile kaydedelim. Şimdi çalışmamıza geri dönelim. Grubun maskesini seçelim. Arkaplan rengimizi siyah seçelim. Araç kutusundan erase tool(E) u seçelim ve F5 tuşuna basarak açılan pencereden aşağıdaki ayarları yapalım.

Aşağıdaki görselde işaretlediğim yerleri silelim fırça boyutu 400 olursa iyi olur.

Şimdi hayaletimize renk verme zamanı geldi. Ctrl+Shift+N tuşları ile yeni bir katman oluşturalım ve bu katmanı grubun dışına çıkartıp en üste taşıyalım. Araç kutusundan paint bucked tool(G) u seçelim. Renk olarak ben #00c4f7 kullandım isterseniz siz değişik renkler kullanabilirsiniz. Katmanı bu renge boyayalım ve blending mode unu color yapalım. Hemen hemen çalışmamız bitmek üzere az kaldı. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi olacak.

Şimdi renk verdiğimiz katmanı 1 kere çoğaltalım. Önplan rengimizi #f700e3 yapalım ve katmana çift tıklayarak layer style penceresini açalım. Burada aşağıdaki ayarları yapalım.

Şimdi siyah renkli katmanımız hariç bütün katmanlara Filter>Filter Gallery den distort sekmesi altında glass effektine tıklayıp; distortion :9, smothness :9, texture :frosted ve scaling %70 olacak şekilde uyguluyoruz. İndirdiğimiz arkaplan görselimizi photoshopta açalım. Çalışmamıza dönelim ve Ctrl+A tuşu ile hepsini seçelim ve Ctrl+Shift+C ile kopyalayalım. Arkaplan görselimize dönelim ve Ctrl+V ile buraya yapıştıralım. Boyutu ile oynayalım ve büyütelim. Image>Adjustments>Hue/Saturation a tıklayalım ve aşağıdaki ayarları yapalım.

Son olarak kopyaladığım katmanın blending mode unu screen olarak değiştirelim ve bitirelim. Çalışmamızın son halini en üstteki görselden ve 2 ayrı PSD dosyasını da aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz. Takip ettikleri ve bekledikleri için tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda yeni çalışmalarla karşınıza çıkmak üzere herkese iyi çalışmalar. Dosya boyutu yaklaşık 15 mb tır.




PSD Dosyalarını İndirmek İçin Tıklayın

Yorumlar