Photoshop CS6 da Kış Manzarası


Evet arkadaşlar bu bizim ilk CS6 dersimiz. Adobe firması bu sefer türkçe dil desteği sağlamış ama ne kadar doğru bilemeiyoruz. Bazı yerlerde alakasız bir çeviri olmuş. CS6 kullanan Türk arkadaşlarımda da Türkçe arayüz olduğunu varsayarak, bundan sonraki tüm CS6 derslerimde Türkçe arayüze göre ders anlatımı yapacağım. Bu derste üstteki görsellerde de gözüktüğü gibi sonbaharda çekilmiş bir fotoğrafa kış geldiği zaman kar yağınca nasıl gözüktüğünü gösteren bir çalışma yapacağız. Basit düzeyde bir ders olan bu ders bir çoğumuzun işine yarayacaktır. Vermiş olduğumuz efekt gayet gerçekçi ve güzel gözükmekte. Daha fazla zaman kaybetmeden dersimize başlayalım. Öncelikle aşağıdaki likten manzara fotoğrafımızı bilgisayarımıza indirelim.






Photoshop programımızda görselimizi açalım. Ctrl+J tuşlarına basarak katmanımızı 1 kere çoğaltalım. Üst manüden Seç>Renk Aralığına tıklayalım. Açılan pencerede aşağıdaki ayarları yapalım. Kırmızı renkle işaretli olan yerlere Shift tuşu basılı iken tıklayalım. Bu bize daha fazla renk seçmemizi sağlayacaktır.


Tamam tuşuna bastıktan sonra çalışmamızda bir seçim oluştuğunu göreceksiniz. Şimdi katmanlar penceresinin en altında bulunan katman maskesi ekle butonuna basalım ve katmanımıza maske eklemiş olalım. Yine katman penceresinin en altında bulunan yeni bir dolgu veya ayar katmanı oluştur butonuna basalım ve ton/doygunluk yazısına tıklayalım. Ardından katmana iliştirmek için sarı işaretli butona basalım. Ayarlarını aşağıdaki gibi yapalım. Bu ayar bize kar yağdığında çimenlerin olmadığını anlatacak.


Tekrar ton/doygunluk ekleyelim ve katmana ilişkilendirelim. Burada farklı olarak renkleriyle değil açıklıkla oynayalım ve açıklıklığını +100 yapalım.

Şimdi manzara katmanındaki maskeyi seçelim. Araç kutusundan fırça aracı(B) nı seçelim ve önplan rengini siyah yapalım. Aşağıdaki resimde gözüken işaretli yerlere fırça uygulayarak orada kar olmayacağını belli edelim.


Şimdi kar tanelerini yapacağız. Bunun için önce Shift+Ctrl+N tuşlarına basarak yeni bir katman oluşturalım. Katmanımızn sırası en üstte olsun. Araç kutusundan fırça aracımızı seçelim ve önplan rengimizi beyaz yapalım. F5 tuşuna basalım ve sırasıyla aşağıdaki ayarları yapalım.




Bulutlar dokusunu küçük ok işaretine tıklayın açılan küçük pencereden ayar butonuna basın ve desenleri seçin. Bu gurubun içinde bulutlar dokusunu seçin. Şimdi fırçamızı aşağıdaki gibi uygulayalım.


Şimdi yeni bir katman daha oluşturalım, fırça boyutumuzu 60px yapalım ve fırçamızı uygulayalım. Tekrar yeni bir katman oluşturalım, fırça boyutumuzu 160px yapalım ve fırçamızı uygulayalım. Bu katmanın görünürlüğünü  %70 yapalım. Şimdi aşağıdaki görselde gözüktüğü gibi bir fotoğraf filtresi ekleyelim.


Tekrar aynı yerden eğriler ekleyelim ve ayarları aşağıdaki gibi yapalım. Bu bize biraz daha net çekilmiş bir fotoğraf etkisi yaratacaktır.


Evet arkadaşlar çalışmamız bitmiştir. Burada uyguladığımız birkaç adımla nasılda harikalar yarattığımızı gördünüz sizde bu şekilde çalışmalar yaparak elinizde kar fotoğrafı bulunmayan bir yere bu efekti uygulayabilirsiniz. Çalışmamızı en üstteki görselden inceleyebilir yada aşağıdaki linkten PDF dosyasını indirerek adımları görebilirsiniz. Yaklaşık 53mb lık bir dosya.




PDF Dosyasını İndirmek İçin Tıklayın

Herkese iyi çalışmalar dilerim. Takip ettiğiniz için teşekkürler.

Yorumlar

  1. Süpersin herzaman ki gibi abi :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler yüşa dersi sende yap ne kadar eğlenceli olduğunu göreceksin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler.