Photoshop CS5 te Tipografik Yazı


Bu dersimizde yazı efektlerinden biri olan tipografik yazı nasıl yapılır onu göreceğiz. Masaüstü arkaplan olarak da kullanabilmeniz için ölçüleri ona göre ayarladım. benim verdiğim 41kare taslağından farklı taslaklar kullanabilirsiniz. Ben size burada kendi çalışmamı yayınlıyorum. Zaten önemli olan taktiğini öğrenmek.






Çalışmamıza başlayabiliriz. File>New etıklayalım ve 1200x800 px boyutlarında ve çözünürlüğü güzel olması için de resolution değerini 300 dpi girelim. Foreground rengimizi siyah seçelim. Araç kutusundan paint bucket tool ile background katmanımızı siyaha boyayalım. Aşağıdaki linkten yazı tipimizi indirelim.

Yazı tipimizi C:\WINDOWS\Fonts klasörü içine kopyalayalım. Photoshop bizim için yazıyı otomatik görecektir. Araç kutusundan horizontal type tool aracını seçelim. Araç çubuğundan rengimizi #404040, 4 pt font ve satır aralığını da 16 pt olarak ayarlayıp yazımızı yazalım. Sonra bu yazıyı kopyalayarak kendi içerisinde çoğaltalım.
Şimdi Edit>Free Transform a tıklayalım ve 45 derecelik bir açı verelim. Yazımız tüm çalışmamızı kaplamadıysa kopyalayıp çoğaltarak tüm çalışma alanını dolduralım.
Şimdi arkadaşlar isterseniz kendi görselinizi kullanın isterseniz benim aşağıdaki linkte verdiğim örneği indirin. Aşağıda verdiğim örnek .psd formatında olduğu için size kolaylık sağlayacaktır.

Şimdi örnekten 4 ve 1 yazısını çalışmamıza atalım ve ortalayalım.
Katmanları birleştirmek için Layers penceresinde ikisi seçili iken sağ tuş a basın ve merge layers e tıklayın. Eğer hala normal katman haline geçmemiş ise tekrar sağ tuş yapın ve rasterize layers tıklayın. Tekrar sağ tuşa tıklayın ve convert to smart objecte tıklayın.
Şimdi Ctrl tuşu basılı iken fare ile katmandaki küçük resme tıklayın etrafında seçim belirecektir. Şimdi katmandaki göz işaretini kapatın. Yukarı resimde ki gibi gözükecektir. Katmanlardan arka yazı katmanını seçin ve Ctrl+X ile kesip Ctrl+V ile yapıştırın. Yeri yapıştırdıktan sonra değişirse eski yerine alın. Şimdi bu katmana çift tıklayın ve aşağıdaki adımı uygulayın.
Diğer nesneleri de aynı bu şekilde yapın ama benim gibi farklı renkler uygulayın çok daha hoş gözükecektir. Şimdi Layers penceresinden yeni bir katman oluşturun, herhangi bir renk ile doldurun. Fill değerini %0 yapın ve aşağıdaki ayarları uygulayın.
Çalışmamız bitmiştir. Aslında arkadaşlar basitçe tipografik yazı bu şekilde yapılır. Daha profesyonel dersler ileride eklenecektir. Benim çalışmamın bitmiş hali en üstteki görseldir. Yorumlarınızı esirgemeyin.




İstekleriniz, Sizden Gelenler ve Pazar Yeri sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayın. Faydalı olması dileğiyle.

Yorumlar

  1. Selam abi şu aşağıdaki aşamayı bir türlü yapamadım. Yok onlar. CS6'da
    Anlatırsan abi iyi olur.
    -''Katmanları birleştirmek için Layers penceresinde ikisi seçili iken sağ tuş a basın ve merge layers e tıklayın. Eğer hala normal katman haline geçmemiş ise tekrar sağ tuş yapın ve rasterize layers tıklayın. Tekrar sağ tuşa tıklayın ve convert to smart objecte tıklayın.''

    YanıtlaSil
  2. CS6 yüklame yapmadım ama yakın zaman da senin için yükler denerim. ama incelediğim ingilizce CS6 derslerine bakasak işlemler hemen hemen aynı. yalnız layers penceresinin açık olduğunu varsayarak konuşuyorum. yakın zamanda CS6 ile açıklama eklerim. ilgin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler benim çalışmamda bu şekilde oldu;

    http://i.imgur.com/ye4wQ.jpg

    YanıtlaSil
  4. güzel. tavsiyem biraz daha belirgin renkler seç, parlak renkler. daha güzel olduğunu göreceksin. ve yazdığın yazı puntosu daha büyük olsun. ilerlemen güzel benimki sadece tavsiye. kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  5. abi şu ensonda köşelere nasıl karartma verdin?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler.