Photoshop CS5 te Işıklı Yıldız

Çok renkli ve güzel görünümlü bu yıldızı yapmak bizim için basit bir çalışma olacak. Yalnız her derste olduğu gibi bu dersimizin de amacı profesyonel çalışmalar yapmak değil, photoshop un kullanımını öğrenmek. Bu dersimizde Adobe firmasının bir diğer ürünü olan illustrator programınıda kullanacağız. Hadi çalışmaya başlayalım. Illustrator programımızı açalım. File>New ile yeni 1900 pt x 1200 pt boyutlarında bir döküman oluşturalım. Araç kutusundan star tool u seçelim ve Alt tuşuna basılı tutarak çalışmamızın ortasına bir yıldız çizelim. İç renk siyah olsun. aşağıki resimde gözüktüğü gibi.



Araç kutusundan line segment tool u seçin ve aşağı resimde kırmızı noktaları referans alarak ilk tıkladığınız nokta mausun tuşunu bırakmadan 2. noktaya sürükleyin. Sonra selection tool u seçin ve Shift tuşuna basılı tutarak dışarıya doğru uzatın. Aynı işlemleri 1. noktadan 3.noktaya da uygulayın.
Eğer selection tool dan sonra çizgi kalınlıkları değişirse üst araçlarda bulunan stroke değerini 1 olarak değiştirin.

Araç kutusundan blend tool (W) u seçin ve çift tıklayın. Açılan ayarları aşağıdaki gibi yapın. OK ledikten sonra ilk önce 1. çizgiyi sonra 2. çizgiyi tıklayın. Böylelikle araları doldurulacaktır.
Aynı işlemleri yıldızın diğer girintileri için uygulayın. Yada bir kopyasını oluşturup açısıyla oynayarak diğer yerlere yerleştirin.
Renklendirme işlemini yapalım. Benim kullandığım renkler sırasıyla : kırmızı, sarı, yeşil, açık mavi ve mor.
Şimdi dönelim photoshop a. File>New deyip 1920x1200 px boyutlarında bir çalışma sayfası açalım. Arkaplan rengimizi paint bucked tool aracı ile #191919 rengine boyayalım. Şimdi illustratordeki yaptığımız her objeyi tek tek kopyalayıp photoshop daki çalışma sayfamıza yapıştıralım. Yerini ve boyutunu da ayarlamayı unutmayalım. Kopyalama sırasında açılan pencereye pixel olarak seçim yapalım.
Bu katmanları isimlendirelim ki bir karışıklık olmasın. Şimdi araç kutusundan polygonal lasso tool u seçin ve arka planda bırakmak istediğiniz çizgileri seçin. Menüden Layer>Layer Mask>Hide Selectionu tıklayın. Referans olarak aşağıdaki görseli kullanabilirsiniz.
Son seçimde hide selection yapamayacağımız için DEL tuşu ile seçilen yeri silebiliriz. Tüm çizgi katmanlarını seçin ve sağ tuş ile tıklayıp merge layers e tıklayın. Tek katman haline getirdiğimiz çizgilerimizi 1 kere çoğaltalım. Menüden Filter>Blur>Gaussian Blur uygulayalım ve değer olarak 10 px girelim.
Şimdi blurladığımız katmanı 1 kere çoğaltalım ve tekrar Filter>Blur>Gaussian Blur a tıklayarak 2 px lik bir blur uygulayalım.
Şimdi orjinal çizgi katmanımızı seçelim Layer>Layer Style>Color Overlay a tıklayalım. Aşağıdaki ayarları yapalım ve diğer çizgi katmanlarının blending mode unu color dodge olarak değiştirelim.
Layers penceresinin altında bulunan klasör simgesine tıklayarak yeni bir grup oluşturun ve blending mode unu color dodge olarak değiştirin. Grup içerisine yeni bir katman ekleyin. Şimdi araç kutusundan brush tool u seçin. Fırçanın atacağımız noktalara göre boyutunu 150 ile 50 arasında değiştirebiliriz ama hardness değeri %0 olması lazım. Foreground rengimizi beyaz yapalım ve aşağıdakine yakın tıklamalar yaparak noktaları ekleyelim. Rakamlar fırça px değerleridir.

Şimdi arkadaşlar aşağıdaki dosyayı indirin.


Çalışma sayfamıza atalım. Grubun içinde olsun ve blend mode unu screen olarak değiştirin. Aşağı görseldeki yerine yerleştirelim.
Image>Adjustments>Hue and Saturation ı seçin ve aşağıdaki ayarları uygulayın. Görseliniz yaklaşık olarak bu hali alsın.
Biraz daha güçlü ışık etkisi yaratmak için araç kutusundan brush tool u seçin opacity değerini %20 yapın ve hardness değerini %0 yapın. Sonrasında boyayacağınız çizgi rengini seçerek yeni katmanlar oluşturup hafif parlamalar için büyük fırça boyutları (ben 500px yaptım) ile tıklama yapın. Örnek olarak aşağıdaki görseli kullanın.
Şimdi yeni bir katman oluşturun. foreground rengini beyaz background renginide siyah yapın. Filter>Render>Clouds uygulayın ve katmanın blending mode unu overlay olarak değiştirin.
Şimdi bir pattern oluşturacağız. Bunun için aşağıdaki PNG dosyasını indirin.

İndirdiğimiz bu dosyayı photoshopta açalım. Edit>Define Pattern e tıklayalım, adını yazalım ve OK liyelim. Çalışma alanımıza geri dönelim yeni bir katman oluşturalım. Paint bucked tool ile rengini siyaha boyayalım. Çift tıklayarak stil penceresini açalım. Aşağıdaki adımları uygulayalım.

Şimdi biraz derinlik verelim. Bunun için Layer>Layer Style>Create Layer e tıklayın. Blending mode unu multiply olarak değiştirin. Edit>Transform>Warp ı tıklayın ve aşağıdaki ayarları uygulayın.
Çalışmamız bitmiştir arkadaşlar. Şimdi istediğiniz gibi oynamalar yapabilirsiniz. İsterseniz yazılar yazın isterseniz logonuzu vurgulayın gerisi size kalmış. Çalışmamızın bitmiş halini en üstteki resime tıklayarak görebilirsiniz. Takip ettiğiniz için teşekkürler. Faydalı olması dileğiyle.

Yorumlar