Photoshop CS5 te Alevli Kurt Yapımı


Merhaba arkadaşlar. Görselimizde gözüktüğü üzere alevler içinde kurt nasıl yapılır bu dersimizde onu öğreneceğiz. İlk önce bize lazım olacak dosyaları aşağıdaki linklerden indirelim. İşinizi kolaylaştırmak için temizlemelerini ben yaptım.



Dosyalarımızı indirdik, photoshop programımızı açtık. File>New diyelim ve ölçülerimizi W:3000 H:2000 ve R:300 px , background rengimizi de white(beyaz) olarak ayarlayıp OK diyelim. İlk önce arkaplanımızı ayarlayalım. Bunun için arkaplan katmanımıza çift tıklayıp normal katman haline getirelim. Şimdi tekrar çift tıklayarak stil penceresine aşağıdaki ayarları yapalım.
Şimdi arkadaşlar Kurt.png dosyamızı photoshopta açalım. Images>Adjustments>Desaturate (Ctrl+Shift+U) yapıp gri tonlamaya alalım. Şimdi layers penceresinin altında bulunan create new fill and adjustment layer butonuna basalım, levels i seçip aşağıdaki ayarları yapalım.
Tekrar aynı butondan brightness/contrast a tıklayıp aşağıdaki ayarları yapalım.
Şimdi renkleri ters çevirmek için yine aynı butona basın ve invert e tıklayın. Bütün katmanları Ctrl tuşu basılı iken seçin ve sağ tuş ile tıklayıp merge layersi seçin. Şimdi channels panelini açın. Açık değilse Window>Channels e tıklamanız yeterli. Şimdi channels penceresindeki RGB katmanının yanındaki küçük resime Ctrl tuşu basılı iken tıklayın. Ctrl+C tuşu ile seçili bölgeyi kopyalayın ve asıl çalışma sayfamıza Ctrl+V ile yapıştırın. Edit>Transform>Flip Horizontal a tıklayıp yönünü sola çevirin ve aşağı görseldeki gibi yerleşimini yapıp pis gözüken yerleri erase tool ile silin.
Şimdi arkadaşlar layers penceresinin üstünde bulunan Lock: yazısının yanındaki lock transparant pixel butonuna tıklayın. Foreground rengimizi #fff568 olarak ayarlayalım. Araç kutumuzdan fırçamızı seçelim, fırça tipimizi yuvarlak 300px ve hardness i %100 yapıp kurt u boyayalım.
Şimdi transparan kilidini kaldıralım ve katman adımızı kurt olarak değiştirelim. Çift tıklayarak stil penceresine aşağıdaki adımı uygulayalım.
Foreground rengimizi #f7941d olarak ayarlayalım araç kutusundan fırça aracımızı seçelim. Fırça büyüklüğünü 900 px sertliğide %0 yapıp kurt görselimizin en dış kısımlarına hafifçe uygulayalım (transparan pixelleri kilitleyerek).
Şimdi Alev.png dosyamızı photoshopta açalım. Ctrl+A tuşuna basıp tümünü seçelim ve kopyalayıp çalışmamıza yapıştıralım. Buradan sonraki alev yapıştırma işi sizin yaratıcılığınıza kalmış. alev görselimizin boyutlarıyla, yönüyle ve açısıyla oynayarak kurt görselimizin etrafında dolaştırın. Bu işi Katman çoğaltarak (Ctrl+J) yapın. Mesela ben 10 katman dış alevler için kullandım. Aşağıki resimde nerelere kullandığımı gösterdim.
Alev katmanlarımızın hepsini layers penceresinden seçin ve sağ tuş ile tıklayıp merge layersi seçerek hepsini birleştirin. Araç kutusundan erase tool u seçin boyutunu kendinize göre değiştirin yumuşaklığını %0 yapın ve gövdede kalan alevleri silin. Aşağı ki resmi örnek alın.
Şimdi alev görselimizi tekrar çalışmamıza atalım bu kez ağızdan çıkan alevleri yapalım. Aynı üstteki mantığı kullanarak.
Bir kez daha alev görselimizi çalışmamıza atalım ve kurt un gövdesi üzerine büyük boyutta yerleştirelim. Alev fazlalıklarını erase tool ile silebilirsiniz.
Ay görselimizi çalışmamıza atalım. Ayın etrafındaki siyah rengi araç kutusundan magic eraser tool ile silelim ve ayın boyutları ve yeri ile oynayarak istediğimiz yere (alev ve kurt görselleri ile çakışmayacak) yerleştirelim. Kurt görselimiz biraz soluk kalmış olabilir isteyen katmanı birkaç kere çoğaltarak görünürlüğünü çoğaltabilir.

Bu kolay anlaşılır ve yapılır dersimizde burada bitti arkadaşlar. İnşallah bi yerlerde işinize yarar. Bu arada ben boyutu yüksek tuttum isteyen en üst resimi bilgisayarına tabletine veya cep telefonuna indirerek masaüstü arkaplan görseli yapabilir. Herkese kolay gelsin, faydalı olması dileğiyle.

Yorumlar