Photoshopta Basit Yüz Rötuşu

Sonraki Hali

Önceki Hali

Görselimizin ilk halini ve son halini yukarıda görüyorsunuz. Bu dersimizde basit bir şekilde rötuş yapmayı göreceğiz. İhtiyacımız olan resimi yani önceki hali görselimizi üzerine tıklayın, büyütülmüş halini sağ tuş ile tıklayıp Farklı Kaydet yapıp bilgisayarınıza kaydedin. Photoshopta bu görseli açın.






Önce cildimizi pürüzsüzleştirelim. Background a çift tıklayıp katman haline getirin, sonra bu katmanı 1 kere çoğaltın. Çoğalan katmana Images>Adjustments>Brightness/Contrast a tıklayarak aşağıdaki resmi uygulayın.
Şimdi Filter>Blur>Gaussian Blur a tıklayıp aşağı resmi uygulayın.
Şimdi araç kutusundan erase tool u seçin silgi büyüklüğünü ayarlayın, ve aşağı resimde işaretledğim yerleri yumuşak silgi ile silin.
Fırça aracını seçelim ve cildi yumuşatmak için yumuşak yuvarlak bir fırça seçelim. Foreground rengimizi düzenlemek istediğimiz yüzeyin üzerine tıklayarak renk alalım ve fırça ile o alanı boyayalım. Her koyu ve açık renkli bölgeler için ayrı foreground rengi kullanın.

Kiprik yapmak için aşağıdaki dosyayı indirin

Photoshopta araç kutusundan fırça(brush tool) aracını seçin ve aşağıdaki adımı takip ederek indirdiğimiz fırda dosyasını bulup yükleyin.
Layers penceresinden yeni bir katman oluşturun. Yüklemiş olduğumuz fırçalardan ben adı "Pincel Muestreado 37" olanını seçiyorum. Büyüklüğünü 300px yapıp boş bir yere tıklıyorum. Şimdi bunu gözünüstüne gelecek şekilde araç kutusundan move tool ile açısıyla ve uzunluğuyla oynayıp yerleştiriyorum.
Şimdi bu katmanı bir kere çoğaltıyorum. Edit>Transform>Flip Horizontal diyorum ve diğer yöne çeviriyorum. Yine move tool ile ayarlamaları yapıp yerleştiriyorum ve kaş kısmının altında kalan yerleri siliyorum.
Yine fırça aracımızı seçelim ve alt kiprikler için yeni bir katman oluşturalım. Fırçalardan "Pincel Muestreado 48" fırçamızı seçelim boyutunu 300px yaptıktan sonra boş bir yere tıklayalım. Şimdi araç kutumuzdan silgimizi seçelim ve fazlalık olan üst kipriği silelim. Yalnız kalan alt kipriği move tool ile yerine yerleştirelim. Katmanımızı bir kere çoğaltalım, diğer göz için önceki adımlarda yaptığımız işlemleri uygulayalım. Yalnız bu sefer yerleştirme için Edit>Transform>Warp seçeneğini seçip aşağıdaki gibi yerleştirelim.
Bu kiprik katmanlarımızın hepsini Layers penceresinden seçelim ve sağ tuş ile tıklayıp Merge Layers diyelim ki fazla katman kalabalığından kurtulalım.
İlk katmanımızı seçelim ve aşağı resimdeki gibi elliptical marque tool aracını kullanarak gözleri seçelim (2. göz için Shift tuşuna basılı tutarak seçim yapın) ve sağ tuş ile tıklayıp layer via copy seçeneğini seçelim.
Şimdi Images>Adjustment>Color Balance seçeneğini seçip aşağıdaki ayarları uygulayalım.
Şimdi gözün dışında kalan kısımları silelim. Şimdi yeni bir katman oluşturalım ve aşağı görseldeki şekli Rectanle Tool kullanarak 4 ayrı dikdörtgen çizip bunların sonradan birleştirelim.
Bu şeklimizi gözlerdeki parlama için kullanacağız. şimdi bu görseli gözün üzerine getirelim, Edit>Transform>Warp seçeneğini kullanıp aşağı görseldeki gibi yerleştirelim.
Diğer göz içinde aynısını yapalım, katmanlarını birleştirelim ve fill değerini %20 yapalım.
Şimdi ilk katmanımızı seçelim, araç kutusundan Burn Tool u seçelim ve kaşların üzerinden geçerek koyulaştıralım. Şimdi Dodge tool u seçelim ve gözlerdeki beyazlıkları daha parlak yapalım.
2. katmanımızı seçelim. Şimdi fırça aracımızı seçelim, yumuşak yuvarlak bir fırça seçelim, boyutunu 120px yapalım, foreground rengimizi #ff8f8f yapalım ve yanaklara uygulayalım ve bitirelim.
Arkadaşlar çalışmamızda bayağı bir değişiklik oldu ilk görselimizi kullanarak bakabilirsiniz. Bu dersimizde burada son buldu bir sonraki derslerde görüşmek üzere faydalı olması dileğiyle.



Yorumlar

  1. Profesyonel ekibimizle en uygun ve en hızlı dekupe, retouch, ghost model işlemleri https://www.bidekupe.com 'da.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler.