Photoshop CS5 te Fantastik Gece Gökyüzü

Merhaba arkadaşlar bu çalışmamızda fantastik-fantezi tarzı bir gökyüzü nasıl olur diye biraz sürreal bir çalışma hazırladım. Çok canlı ve renkli bir çalışma olduğunu sizlerde görüyorsunuz. Bu güzel çalışmamızı isterseniz duvar kağıdı olarak da kullanabilirsiniz. Fazla vakit kaybetmeden çalışmamıza başlayalım. herzamanki gibi photoshop umuzu açtık ve File>New diyerek yeni çalışma alanımızı oluşturuyoruz. Ben geniş ekran kullandığım için W : 1280px H : 800px ve R : 150px/inc olacak şekilde yapıp OK diyorum. Backgrounds katmanımıza çift tıklayalım ve kilitsiz bir katman haline dönüştürelim. Tekrar çift tıklayıp aşağıdaki resimde gördüğümüz ayarı stil olarak işleyelim.



Şimdi yeni bir katman oluşturun ve adını bulut olarak ayarlayın. Araç kutumuzun altında bulunan foreground umuzu beyaz ve background umuzu siyah olarak ayarlayın. Şimdi Filters>Render>Clouds adımlarını takip edin. Bu katmanımız blending mode sini multiply olarak değiştirin.
Şimdi arkadaşlar yeni bir grup oluşturun bunun adını bulutlar koyun. Araç kutusundan brush tool u seçin ve aşagıdaki gibi fırça ayarlarını yapın. Bu pencereye F5 kısayol tuşunu kullanarak ulaşabilirsiniz.

Fırça ayarımızdan sonra bulutlar klasörünün içine ön - orta - son adında 3 tane yeni katman oluşturun. Katman diziliminide bu şekilde yukarıdan aşağıya doğru yapın ve ön katmanına çift tıklayarak stil olarak aşağıdaki adımları uygulayın.



Bu ayarları diğer katmanlara da uygulayınız. Daha önceden oluşturduğumuz fırçayı kullanarak aşağıdaki gibi katmanlara bulut oluşturunuz. Her katmana fırça boyutunu ve sürtme yönünü değiştirerek değişik bulut şekilleri çıkartabilirsiniz. Aşağıdaki resimleri örnek alabilirsiniz.


 Şimdi arkadaşlar klasörümüzün üstüne sağ tuş ile tıklayın ve convert to smart object i seçin. şimdi bu katmanı 1 kere çoğaltın, çoğalttığımız katmanın blending mode sini multiply olarak değiştirin.
Şimdi bu adımları tekrar ederek ben 6 tane bulut çeşidi daha yapıyorum ve aşağıda gördüğünüz gibi çalışmama yerleştiriyorum.

Şimdi arkadaşlar buraya 2 tane de arkaplanda kalan bulut ekliyorum aynı yöntemle. Yalnız blending mode sini overlay olarak ayarlıyorum. Filter>Blur>Gaussian Blur a tıklayarak birazda blur efekti katıyorum.
Şimdi arkadaşlar gökkuşağı için Adobe firmasının bir diğer harikası olan Illustrator programını kullanacağız. Illustrator programını açalım ve 600x600px lik bir çalışma ortamı açalım. Araç kutusundaki ellipse tool aracını seçelim. Ayarları aşağıda gözüktüğü gibi ayarlayıp ilk adımı yapmış olalım.
Diğer renkleri de oluşturmak için aşağıdaki resimde gözüken adımları takip edin ve sırasıyla 40-80-120-160 ve 200 olmak üzere strokeler ekleyin.
Gökkuşağımız aşağıdaki gibi gözükecektir.
Bu vektör çalışmamızı seçelim ve Ctrl+C tuşu ile kopyalayıp photoshop ekranımıza dönüp Ctrl+V yapalım. Karşımıza çıkan küçük pencereden pixels i seçelim ve OK diyelim. Şimdi boyutunu ayarlayalım ve yerleşimini yapalım. Araç kutumuzdan magic wand tool aracımızı seçelim ortadaki beyaz bölgeye tıklayalım ve DEL tuşu ile silelim. Katmanımıza gökkuşağı 1 adını verelim ve sağ tuş ile tıklayarak convert to smart object diyelim. Ardından ileride kullanmak için 1 kere çoğaltalım ve görünürlüğünü kapatalım.
Şimdi arkadaşlar araç kutusundan polygonal lasso tool aracını seçerek 2 bulutun altında kalan kısımı seçiyoruz.
Şimdi Layer>Layer Mask>Hide Selection diyerek bu kısımı gizliyorum. Şimdi de Filter>Blur>Gaussian Blur uyguluyorum.
Şimdi arkadaşlar görünürlüğünü kapattığımız gökkuşağı 2 yi görünür hale getirelim aşağıdaki gibi yerine oturtarak aynı işlemleri uygulayalım. Yalnız gaussian blur efektimizi yarı yarıya düşürelim.
Şimdi arkadaşlar gökkuşaklarının bulutlarla temas ettikleri yerlere küçük bulutçuklar ekleyeceğiz bunun için yeni bir katman oluşturacağız ve bulutlara uyguladığımız stilin aynısını uygulayacağız. Uğraşmamak için kısa yoldan halledelim. Blending mode u normal olan bir bulut katmanı seçin ve 1 kere çoğaltın. Sağ tuş ile tıklayın ve edit contents i tıklayın photoshop bize yeni bir çalışma alanında smart object haline dönüştürmeden önceki hali ile açacaktır. Şimdi klasör içindeki bir tane katmanı çoğaltın sonra bu katmanı sürükleyip çalışmamıza bırakın. Artık üzerine fırça darbesi vurabileceğimiz daha önceden kullandığımız stille beraber gelen bir katmanımız var. İçindeki parçayı temizlemek için araç kutusundan magic wand tool u seçin boş bir yerine tıklayın seçimi Ctrl+Shift+I ile ters çevirip DEL tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Bu anlattığım işlemi çok geriye dönmek istemediğinizde yapabilirsiniz.

4 adet küçük bulutlar katmanı oluşturun. Araç kutusundan fırça aracını seçin ve F5 tuşuna basın açılan pencereye aşağıdaki adımları uygulayın.


Daha önce açtığımız küçük bulut katmanlarına fırça darbelerini aşağıdaki gibi uygulayın. Katman sırasını da bulutların arkasına atın.
Bulutların ve gökkuşaklarının altında kalacak şekilde (arkaplandaki bulutların üstünde) yeni bir katman oluşturun ve siyah renk ile doldurun. Blending mode unu color dodge olarak değiştirin, fırçamızı seçin ve F5 e basıp yeni fırça ayarlarını aşağıdaki gibi yapın. Fırçamız photoshop ile gelen assorted brushes grubunun içinde.


Aşağı görseldeki gibi fırçanızı uygulayın.
Son olarak arkadaşlar yeni bir katman oluşturun yıldızlarda yaptığımız gibi ayarlarını yapın ve fırçamızı seçerek aşağıdaki ayarları yapın.


Fırçanızı uyguladıktan sonra çalışmamız bitmiş durumda olacaktır. Herkese kolay gelsin diyor ve yorumlarınızı eksik etmemeniz için de sizleri bekliyorum. Çalışmamızın bitmiş halini en üstteki görsele tıklayarak görebilirsiniz. Faydalı olması dileğiyle.

Yorumlar