Photoshopta Sevgililer Günü E-kartı



   Üstte de gördüğünüz gibi gayet güzel bir dijital hediye oldu. Şimdi bunu yapmamız için gerekli olan materyalleri aşağıdaki linklerden indirin, yeri geldiğinde kullanacağız.






  1. Cam Kalp
  2. Kalpten Akan Su
  3. Kalpten Akan Damla
  4. Kalp İçi
  5. Su Dalgası
  6. Arka Plan kalpler
   Şimdi yeni dökümanımızı açarak başlayalım. Sırasıyla üst menüden File>New ölçülerimiz Width : 1100px Height : 1300px yapıp OK liyoruz. Arkaplanımız için sırasıyla 2 adım uyguluyoruz. Background katmanımıza çift tıklayıp normal layer yapıp sağtuş ile tıklayıp "Blending Options" a girip aşağıdaki adımları yapalım.
       Şimdi Arkaplan Kalpleri yerleştirelim. Resmimizi photoshopta açalım background katmanımıza çift tıklayıp OK diyelim ve normal layer olsun şimdi bu layeri sürükleyerek çalışmamıza aktaralım. ölçülendirme yapmak için araç kutusundan move tool u seçelim eğer açık değilse araç özelliklerinden "show transform controls" çek kutusunu işaretleyelim. ve kalpler katmanımızın köşelerinde bulunan küçük karelerden tutarak boyutlandıralım (shift tuşuna basılı olarak yaparsanız ölçülü olarak boyutlandırabilirsiniz). Bu katmanın blending options unu açalım ve alt resimdekini uygulayalım, istediğiniz rengi seçebilirsiniz.
       Şimdi çalışma sayfamıza kalbimizi ekleyelim. Boyutlandırmayı ve yerleşimini yapalım. arkadaşlar ileride bir karışıklık olmaması için gruplara böleceğiz o yüzden layers sekmesinin en altında bulunan küçük klasör simgesine tıklayalım ve ismini kalp olarak değiştirelim. Tabi birde kalp katmanımızı sürükleyerek klasörün içine atalım. Bölüm ayarlarıyla biraz oynayalım. Üst menüden sırasıyla Image>Adjustments>Levels e tıklayalım ve aşağıdaki ayarları yapalım.
       Şimdi kalp katmanımızı Ctrl+J tuş kombinasyonunu kullanarak 1 kere çoğaltın ve kopya kalbimizin blending options una girerek aşağıdaki resmi uygulayın ve OK deyip çıkın.
       Kalp içi resmimizi çalışmamıza ekleyelim. Yerini ve ölçülerini kalbin içine gelecek şekilde ayarlayalım. Şimdi  kopya kalp katmanını seçelim ve Ctrl tuşu basılı iken katmanın yanında bulunan küçük resme tıklayalım. Kalbin dışını seçtik. Üst menüden sırasıyla Select > Modify > Contract yapalım ve 10px değer girip OK liyelim. Bu seçimimizi 10px daraltır. Şimdi Ctrl+Shift+I tuş kombinasyonunu kullanarak çalışmamızın en dışı ve kalbimizin seçimi arasında kalan kısımı seçelim. Layers penceresinden kalp içi katmanımızı seçelim ve DEL tuşuna basıp kalbin dışında kalan kısımı silelim.
       Şimdi kalp içi katmanımıza renk uygulamamızı yapalım.

       Kalp katmanımızı 1 kere daha çoğaltalım. Üst menüden sırasıyla Image>Adjustments>Levels e tıklayıp bu seferde baya karanlık bir imaj oluşturalım ama çok değil biraz beyazlık kalsın.
       Şimdi arkadaşlar kalp içi katmanımızı siyah yaptığımız ve beyaz yaptığımız kal katmanlarının arasına sürükliyelim ve siyah kalbimizi seçip blending optionuna girip aşağıdaki resmi uygulayıp OK diyelim.
       Katmanlardan kalbimizi seçelim ve Ctrl tuşu basılı iken katman adının yanındaki küçük resme tıklayalım ve kalbimiz seçilmiş olsun. Şimdi üst menüden Select > Modify > Contract yapalım ve 10px değer girip OK diyelim. Şimdi Layers penceresinin en altında bulunan New Layer tuşuna basalım ve araç kutumuzdan paint bucked tool aracımızı seçip içini beyaz renk ile dolduralım ve Layers penceresinde bulunan Fill değerini '0' yapalım. Bu katmanın blending options bölümüne girelim ve aşağıdaki adımı uygulayalım.

       Su dalgası resmimizi ekleyelim. Layers penceresinden yeni bir grup ekleyelim ve su dalgası katmanımızı içine atalım. Grup klasörümüzü arkaplan kalplerin bir üstüne kaydıralım. Yerine uygun biçimde boyutlandıralım. Sırasıyla üst menüden Image > Adjustments > Black & White yapalım açılan pencereya OK deyip kapatalım ve Ctrl+Shift+Alt+L tuş kombinasyonunu kullanarak Auto Contrast uygulamış olalım. Şimdi üst menüden sırasıyla Layer>Layer  Mask>Reveal All uygulayalım. Şimdi araş kutusundan silgi aracımızı seçelim ve sudaki dalgalar dışında kalan yerleri yumuşatarak silelim. Aşağı resimdeki gibi.

       Su dalgası katmanımızı 1 kere çoğaltalım. Ve bu katmana kalpde uyguladığımız gibi Image>Adjustments>Levels e tıklayıp karartalım ama fazla değil. Sonra Layers penceresinin sol üstünde bulunan blending mod açılır kutusundan "Screen" i seçelim.

       Kalp grubumuzun üstüne sağ tuş ile tıklayıp Duplicate Group dileyim ve isim olarak kalp yansıma verelim. Grup içindeki tüm tabakaları seçelim sağ tuşla tıklayıp Merge Layers diyelim. Sonra üst menüden sırasıyla  Edit > Transform > Flip Vertical diyelim ve ters olan kalbimizi aşağıya doğru sürükleyip uygun yere bırakalım.   Şimdi Layers penceresindeki blending mod açılır kutusundan "Soft Light" yi seçelim. Opacity değerimizide 75% yapalım.
       Şimdi dalga efekti verelim üst menüden Filter > Distort > Wave. Siz kullandığınız imaja göre ayarları değiştirebilirsiniz.
       Şimdi katman maskemizi ekleyelim. Üst menüden Layer>Layer  Mask>Reveal All uygulayalım.araç kutumuzdan gradient tool u seçip siyah beyaz gradient seçip yukarıdan aşağıya uygulayalım.

       Şimdi yeni bir grup açalım damla üst resmimizi çalışmamıza aktaralım ve grubun içine atalım. blending modumuzu Overlay olarak değiştirelim. Katmanımızı 1 kere çoğaltalım.blending modumuzu normal yapıp bu katmanada level uygulayıp karartalım. Şimdi tekrar blending modumuzu screen e alalım.
       Su üst resmini çalışmamıza ekleyelim. Su üst adında bir grup açın ve katmanı onun içine sürükleyin. yukarıda anlattığım gibi layer mask uygulayın. Yumuşak bir silgi kullanarak arka plandan kurtulun. Su katmanının blending modumuzu overlay olarak değiştirelim. Üst menüden sırasıyla Edit>Transform>Warp ı seçelim ve resmimizi karelerle oynayarak kalbimizle birleştirelim.
       Kalbin üzerine gelen yerleri kesin yada layers penceresinden grubu kalp grubunun altına alın. Sonra bu katmanı 1 kere çoğaltın. blending modunu overlay olarak değiştirin.

       Şimdi gelelim yazıya. araç kutumuzdan yazı aracımızı alalım, ve yazı tipini "Edwardian Script ITC" olarak değiştirelim. yeni bir tane grup açalım yazı olarak ismini değiştirelim ve ekranda bir yere tıklayarak yazımızı yazalım. Blending modumuzu soft light olarak değiştirelim.
       "Sevgililer" yazısını çoğaltın. Aşağıdaki efektleri blending options tan yapın.
       Veee sonunda bitti bayaa uzun oldu ama güzel oldu tabi bir kaç eksiği var siz bunları yaptıkça bulup düzeltirsiniz. çalışmanın bitmiş görseli en üsttedir. İsteyen arkadaşlar olursa .PSD dosyasını bana mail atsınlar en kısa zamanda gönderirim. Herkese kolay gelsin diyor ve bu derside burada bitiriyorum.

    Faydalı Olması Dileğiyle...





    Yorumlar