Photoshopta İçi Jel Dolu Yazı



   Şimdi arkadaşlar çok tatlı gözüken bir çalışma yapacağız. Çalışmamızı masaüstü resmi olarakta kullanabilmemiz için ölçülü çalışma alanımızı widescreene uyacak şekilde ayarlıyalım. Bunun için önce çalışma alanımızı açalım üst menüden sırasıyla File>New.. yapıp Width değerini 1280 - height değerini 800 olarak ayarlayıp OK diyorum.






   Şimdi arkaplan için foreground rengimizi #acacac , background rengimizi #e1e1e1 olarak tool paletin en altında bulunan renk kartelamıza işleyelim. Tool paletimizden "gradient tool" u seçip fare ile çizim ekranımızda gradientimizi oluşturalım. Aşağıdaki resimde ayrıntılara bakabilirsiniz.
   Şimdi yazımızı yazalım. tool paletten "horizontal type tool" aracını seçelim foregoundumuzu #dbdbdb yapalım yazı tipimizi daha iyi gözükeceğinde bol yazı tipi seçiyoruz ben "Cooper Std" yi seçiyorum yazı puntomu 110 pt yapıyorum ve çalışma alanına tıklayarak yazımı yazıyorum. Sonra layer penceresinden yazı katmanını 1 kere çoğaltıp (kısayol tuşu Ctrl+J) karışmasın diye birine alt birine üst diye yeniden isim veriyorum. 

   Şimdi layers penceresinden alt tabakamıza çift tıklayıp "Blending Options" penceresini açıyoruz. Sonra aşağıda gözüken resimleri sırasıyla uygulayıp OK diyoruz.

Eveeet bu bitti şimdi gelelim üst tabakamıza. üst tabakamızı layers penceresinden seçip hemen üstünde bulunan "Fill" değerini Sıfır '0' yapalım ve "Blending Options" penceresini açalım, aşağıdaki adımları izleyelim.


   Şimdi üst ve alt katmanları nın arasına yeni bir katman açalım. bunun için sırasıyla üst menüden Layer>New>Layer açılan pencereye OK diyoruz ve katmanımızı layers penceresinde sürükleyip üst ve alt tabakasının arasına alıyoruz. foreground rengimizi #42aa82 olarak ayarlıyoruz ve "tool paletten" "Rectangle Tool" u seçip alt resimdeki gibi bir dikdörtgen çiziyoruz.
   Şimdi ince bir ayar onun için yeteri kadar Zoom yaptığınıza emin olun ve tool palette den  “Add Anchor Point Tool” aracını seçip dikdörtgen ile harflerin kesiştiği yerlere tıklayarak noktaları ekleyin.
   Şimdi arkadaşlar tool palette den "Direct Selection Tool" u seçip aşağı resimdeki gibi puanlardan tutarak dalgaları oluşturuyoruz. İsterseniz aradan "Delete Anchor Point Tool" ile nokta silebilir yada “Add Anchor Point Tool” ile yeniden nokta ekleyebilirsiniz.
   Şimdi kare katmanımızdan 1 tane çoğaltıyoruz ( Ctrl+J ) ve orjinal kare katmanımızın üstüne sağ tuşla tıklayıp “Rasterize Layer” e tıklıyoruz. Şimdi kopya kare katmanımızı seçiyoruz ve alt katmanımızın "T" harfinin olduğu yere Crtl tuşu basılı iken tıklıyoruz. Alt resimdeki gibi yazımızı otomatik seçiyor.
   Ve Ctrl+Shift+I tuş kombinasyonuyla en dış ile yazıdaki seçim arasını seçip delete tuşuna basıyoruz ve yazı dışında kalan kare içeriğini siliyoruz. Şimdi orjinal kare katmanımızın "blending Options" seçeneğine giriyoruz ve sırasıyla alttaki resimlerde bulunan adımları uyguluyoruz.






   Şimdi ufak ayarlar yapalım ve bitirelim. Orjinal kare katmanımız seçiliyken tool palettes den "eraser tool" u alıp herhangi bir yere tıklıyoruz çıkan pencereye OK diyoruz ve klavyeden del tuşuna basarak yazı dışında kalan kare parçalarını siliyoruz. Layers penceresinden copya kare katmanımızı siliyoruz. Şeklimiz bitti ama isterseniz rengini değiştirmek için pratik bir yol aşağıdaki adımlara bakın.
Arkadaşlar bu dersimizde burada bitiyor görselin orjinal hali en üstteki resimdir. Resimlerin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Faydalı olması dileğiyle iyi günler...





Yorumlar