Photoshopta Güvenlik Firması İçin Basit Logo Tasarımı

Bu dersimizde genelde güvenlik firmalarında kullanılan basit bir logo tasarımı yapacağız. İlk önce Photoshopta yeni bir çalışma sayfası açalım bunun için üst menüden sırasıyla File>New diyoruz. Açılan pencereyi aşağıdaki gibi düzenliyoruz.





Background katmanımızı siyaha boyuyoruz. Bu bize kolaylık sağlayacaktır siz istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Şimdi simetrik bir çalışma yapacağımız için üst menüden sırasıyla View>Ruler i seçiyoruz ve açılan cetvelin üzerine basılı tutarak çalışma alanımızın üstüne çekiyoruz ve çerçevelerimizi aşağı resimde gözüktüğü gibi ayarlıyoruz.
Şimdi araç kutumuzdan "Pen Tool" u seçiyoruz ve referans çizgilerimizin kesişim noktalarına tıklayarak bir üçgen oluşturuyoruz.

Sonrasında pen tool aracının altında bulunan "Add Anchor Point Tool" aracını seçerek çizdiğimiz üçgen ile referans çizgilerimizin kesiştiği yerlere çapa ekliyoruz.
Şimdi pen tool un hemen altında bulunan "Direct Selection Tool (A)" u seçip çapa noktalarına sırasıyla çift tıklayıp dışarıya doğru açıyoruz.
Tekrar "Add Anchor Point Tool" aracını alıp aşağı resimdeki 1 ve 2 nolu noktaları oluşturup ok yönünde içe doğru "Direct Selection Tool (A)" aracını seçerek kaydırıyoruz. Sonra 3 ve 4 nolu noktalarıda aynı araçla ok yönünde kaydırıp şeklimizi oluşturuyoruz.
Şimdi cetvel çizgilerimizi kapatalım ve yeni katman oluşturalım. Sırasıyla üst menüden "Layer>New>Layer" i tıklayın açılan pencereye OK deyin ve araç kutusundan "Pen Tool" u seçin. Çizimin üzerine gelip farenin sağ tuşuna basın pop-up dan "Make Selection" ı seçin ve gelen pencereye OK deyin.

Şimdi araç kutusunun en altında bulunan renk paletlerine tıklayın ve foreground rengini "#e3e3e3" - background rengini "#8f8f8f" olarak ayarlayın.

Araç kutusundan "Gradient Tool (G)" u seçin ve aşağı resimde görüldüğü gibi fare ile çekiştirin.
Tekrardan bir layer oluşturalım ve üst menüden sırasıyla "Select>Modify>Contract" ı seçip açılan penceredeki contract by değerini 10 yapıp OK e basıp çıkalım. Seçimimiz 10 px daralmış oldu. Şimdi klawyeden "x" tuşuna basarak foreground ve background renklerini ters çevirelim.

Araç kutumuzdan "Gradient Tool (G)" u seçip aşağıdaki gibi çekiştirin.
Tekrar yeni bir Layer oluşturalım ve üst menüden sırasıyla "Select>Modify>Contract" ı seçip açılan penceredeki contract by değerini 10 yapıp OK e basıp çıkalım. Renk ayarlarını size bırakıyorum ben koyu ve açık turuncu seçtim ve bunları foreground - background renklerine uyguladım.

Araç kutumuzdan "Gradient Tool (G)" u seçip gradient üst menüsünden "Radial Gradient" i seçin ve aşağı resimdeki gibi fareyi üzerinde çekiştirin.
Şimdi layer2 hariç bütün katmanları kapatın ve "Magic Want Tool" aracını seçip crtl+a tuşlarına basın. Ardından transparan bölgelerden bir yere fare ile gelip klavyeden Alt tuşu basılı iken tıklayın, layer2 nin seçildiğini göreceksiniz. Bu katmanı bir kere çoğaltın ve üst menüden sırasıyla Edit>Fill i seçin. aşağıda resimde görüleni uygulayın ve OK e basıp çıkın.
layer2 nin kopyasına gradient uygulayacağız ama layer2 ye uyguladığımızın ters yönünde aynı renkleri kullanın.

Şimdi üst menüden sırasıyla "Select>Modify>Contract" ı seçip açılan penceredeki contract by değerini 2 yapıp OK e basıp çıkalım. Seçimimiz 2 px daraldı bunu klavyeden Del tuşuna basarak siliyoruz ve bütün tabakaları görünür yapıyoruz.
Şimdi katmanlardan layer3 ü seçiyoruz ve sağ tuşa tıklayıp "Blending Options" ı seçiyoruz. Açılan pencerede "Drop Shadow" özelliklerini aşağıdaki resimde ben verdim siz isterseniz "İnner Shadow" veya "Outer Glow" uygulayabilirsiniz.
Çalışmamızın bitmiş hali orjinal boyutta ve dersimizin başındaki ilk görselidir. Arkaplanı artık siz ayarlarsınız. Hepinize iyi çalışmalar.





Yorumlar