Photoshopta Sevimli Twitter Kuşu


Bugün photoshopta twitter için çok sevimli bir kuş yapacağız. Bu görseli görenler sizi takip etmeden duramayacak.

Hadi başlayalım. File>New e tıklayın ölçüleri 800x600 pixel, 72dpi, RGB renk formatı ve arkaplan beyaz olacak şekilde girişleri yapın ve OK leyin. Foreground rengimizi #0099FF yapalım ve araç kutusundan ellipse tool u seçelim. Shift tuşuna basılı tutarak çalışmamıza kuşumuzun gövdesini oluşturadacak olan bir daire çizelim. Araç kutumuzdan path selection tool u seçelim ve Alt+Shift tuşları basılı iken mavi dairemizi aşağıya doğru sürükleyelim.






Araç kutusundan Direct Selection Tool u seçin ve aşağıdaki şekli oluşturun. Eğer boyutlandırmak gerekirse Ctrl+T tuşlarına basın ve yeniden boyutlandırın.
Bu katmanımızın adını gövde olarak değiştirelim ki karışmasın. Yeni bir katman oluşturun. Foreground rengini beyaz yapalım ve gözler için araç kutusundan ellipse tool u seçelim. Şimdi gövde üzerinde gözü çizelim ve aşağı resimdeki gibi gözü çizdikten sonra araç kutusundan path selection tool u seçerek diğer gözüde yanına kaydıralım.
Göz bebekleri için de aynı işlemleri uygulayacağız yalnız foreground rengimizi #5d3a14 yapmamız lazım. Yeni bir katman oluşturalım ve araç kutumuzdan ellipse tool u seçerek alt resimdeki gibi göz bebeklerini yerleştirelim.
Saçlar için yeni bir katman oluşturalım. Foreground rengimizi #0099FF yapalım. Araç kutusundan ellipse tool u seçelim bir daire çizelim. Tekrar araç kutusundan direction selection tool u seçerek aşağı resimdeki gibi şekillendirelim.
Araç kutusundan path selection tool u seçelim ve Alt+Shift tuşuna basılı tutarak bir yana kaydıralım. Ctrl+T tuşuna basıp boyutlandırmayı açalım ve biraz küçültelim.
Şimdi kuyruk için yeni bir katman oluşturalım. Araç kutusundan rounded rectangle tool u seçelim. Aracın üst menüde açılan özelliklerinden radius değerini 30px yapalım ve aşağı görseldeki gibi 1 numarada gözüken gibi bir çizim yapalım. Sonra araç kutusundan direct selection tool u seçelim, Shift tuşu basılı iken üst 3 noktayı tıklayalım ve Ctrl+T tuşuna basalım. Sonra alt resimdeki 2 numarada gözüken şekli oluşturmak için yeniden boyutlandıralım.
Bu şeklimizi 4 adet çoğaltarak aşağıdaki gibi yeniden boyutlandırarak yerleştirelim.
Gagayı yapmak için yeni bir katman oluşturalım ve foreground rengimizi #fcbd00 yapalım. Araç kutumuzdan ellipse tool aracımızı seçip gagamızı çizelim.
Araç kutumuzdan direct selection tool aracımızı seçerek aşağı resimdeki gibi yeniden şekillendirelim.
Şimdi ayaklar için yeni bir katman oluşturalım. Araç kutusundan rounded rectangle toolu seçelim ve aşağı resimdeki gibi çizimlerimizi yapalım. Aynı olan şekilleri ben gözlerde yaptığım gibi çoğaltarak yaptım. Yani üst tırnaklar aynı alt tırnaklar ayrı katmandalar.
Şimdi kuşumuza bir dal çizelim. Yeni bir katman oluşturun. Araç kutusundan pen tool u seçerek aşağı resimdeki gibi bir çizim gerçekleştirin.
Sonra bu çizgimizi Alt+Shift ile çoğaltın. Ctrl+T tuşuna basın ve üst battan W ve H değerlerini %120 yapın. Foreground rengimizi #5d3a14 yapalım ve direct selection tool aracı ile grip noktalarıyla oynayarak aşağı resimdeki şeklimizi oluşturalım. Bu arada 2 ucu birleştirmek için araç kutusundan pen tool u seçip 2 uca tıklamamız gerekir. Şimdi sağ tuşa tıklayalım ve create vector mask diyelim. Araç kutumuzdan paint bucked tool aracımızı seçelim ve rengimize boyayalım.
Foreground rengimizi #0099FF yapalım ve eller için aşağıdaki şekilleri çizelim. Bundan sonra çizimleri göstereceğim zaten nasıl ve hangi araçlarla yaptığımızı yeterince tekrar ettik önemli noktalar olursa bunu vurgularım. Şimdi yeni bir katman açalım bir daire çizelim ve aşağıdaki gibi şekillendirelim. Gövde katmanının görünürlüğünü düşüreceğim daha iyi anlaşılsın diye.
Şimdi yeni bir katman oluşturalım ve aşağıdaki gibi kolu yapalım.
Göz yaşı için yeni bir katman oluşturalım ve foreground rengimizi beyaz yapalım ve bir daire çizelim.
Şimdi arkadaşlar çizim işlemlerimiz bitti sayılır ve renklendirmeye geçebiliriz. Gövde katmanımızı seçelim ve blending options una girerek aşağıdaki adımı uygulayalım.
Şimdi arkadaşlar saş katmanımızı layers penceresinden tutup sürükleyerek gövde katmanının altına bırakalım ve blending optionsuna aşağıdaki adımı uygulayın.
Sırada gözleri seçip blending optionsuna aşağıdaki adımları uygulayalım.





Evet arkadaşlar şimdi göz bebeklerini seçelim ve aşağıdaki adımları uygulayalım.



Şimdi arkadaşlar gözde parlama yapacağız bunun için aşağıda ki şekli yeni bir katman açarak çizin ve 2 göz bebeğine kopyalayın.
Şimdi aşağıdaki adımları takip ederek parlamalara uygulayın. Layers penceresinden fill değerini "0" yapın.

Şimdi arkadaşlar saçlara gölge verelim. Bunun için yeni bir katman oluşturalım. Foreground rengimizi siyah yapalım ve aşağı resimde olduğu gibi araç kutumuzdan elliptical marque tool aracını seçerek saş üzerinde işaretleme yapalım.

Sonra araç kutumuzdan brush tool u seçelim ve alt resimde gözüktüğü gibi boyayalım. 1 veya 2 tık.
Şimdi arkadaşlar fazla boyanan yeri sileceğiz. Bunun için Ctrl tuşu basılı iken layers penceresinden saç katmanımızı küçük resmine tıklayalım. Saçların seçildiğini göreceksiniz. Şimdi Ctrl+Shift+I tuş kombinasyonu yaparak saçların dışında kalan tüm bölgeyi seçelim. Layers penceresinden gölge için oluşturduğumuz katmanı seçelim ve Del tuşu ile fazlalıklardan kurtulalım. Bunu 2. perçim içinde uygulayalım (aynı katmanı kullanınız).
Şimdi birazda gagayla ilgilenelim. Gaga katmanını seçerek aşağıdaki adımları uygulayalım.


Burun deliklerini unuttuk sanmayın şimdi onları yapacağız. Yeni bir katman oluşturun foreground rengimizi siyah yapalım ve araç kutusundan ellipse tool aracını kullanarak bir daire çizelim bunu daha önceden de yaptığımız gibi çoğaltarak yanına taşıyalım. Bu katmanın opacity değerini %30 yapalım ve aşağıdaki adımı blending options una uygulayalım.
Şimdi göz yaşımızı seçelim arkadaşlar ve aşağıdaki adımları blending options una uygulayalım.


Şimdi gelelim ayaklara. Ayak katmanımızı seçelim arkadaşlar ve aşağıdaki adımları blending options una uygulayalım. Ben ilk önce alt tırnaklara uyguluyorum siz aynı adımları üst tırnaklara da uygularsınız.

Şimdi sıra kuyrukta. Önce kuyruk katmanımızı layers penceresinden gövde katmanının altına sürükleyelim ve blending options una girerek aşağıdaki adımları uygulayalım.

Bastığımız dalıda yapalım. Dal katmanını seçip blending options una aşağıdaki adımları uygulayın.

Dalıda hallettik şimdi kollarda. Kollar bizi biraz uğraştıracak sabırla yapıyoruz. Kolların katmanını seçip blending options una aşağıdaki adımları uygulayın.

Şimdi arkadaşlar araç kutusundan rectangular marque tool u seçin ve kolları kapsayacak şekilde bir dikdörtgen seçim yapın ve layers penceresinde bulunan add layer mask butonuna basın. Şimdi araç kutusundan erase tool u seçin, fırça boyutunu 40px yapın ve kolları aşağı resinde gözüktüğü yerlerden silin.
Şimdi kolların gölgesi için yeni bir katman oluşturun. Ctrl tuşuna basılı tutarken kolların olduğu katmandaki küçük resime tıklayın. Kolların seçildiğini göreceksiniz. Şimdi araç kutusundan paint bucked tool u seçin ve seçili olan bölgeyi siyaha boyayın. Sonra Edit>Transform>Warp seçeneğini seçin ve aşağı resimde gözüktüğü gibi ayarlayın.
Sonra Filter>Blur>Gaussian Blur u seçin ve değer olarak 3.5 girin OK leyin. Bu katmanada add layer mask ekleyip fazlalıkları silin ve opacity değerini %70 yapın.

Şimdi Ellere gelelim. Eller katmanını seçerek blending options una aşağıdaki adımları uygulayın.



Şimdi arkadaşlar ince detaya iniyoruz. Parmakları belirginleştireceğiz. Bunun için yeni bir katman oluşturun araç kutusundan direct selection tool u seçin ve parmak katmanı seçili iken 1.parmağı seçin ve Window>Path penceresini açın. Bu pencerenin altında bulunan load a path selection düğmesine basın şimdi açmış olduğumuz katmanı layers penceresinden seçin ve siyar renkli fırça ile aşağıdaki gibi gölğe düşün.
Şimdi Select>Modify>Contract ı seçin ve değeri 1 px girerek OK leyin. Şimdi araç kutusundan erase tool u seçin ve seçili olan bölgenin içini silin. Bu işlemleri diğer parmaklar içinde uygulayın (her biri için tek tek). En son bu katmanın fill değerini %50 yapalım ve sonuç aşağıdaki gibi olmalı.
Arkadaşlar kuş bitti. Şimdi arkaplan için background katmanımıza çift tıklayın ve normal bir katman haline getirin ve blending options una girerek aşağıdaki adımı uygulayın.
Şimdi kendimizi acındıracak yazımızı yazalım. Araç kutusundan horizontal type tool aracını seçelim. Ben yazı stili olarak cooper black kullanıyorum. Boş bir yere tıklayalım ve yazımızı yazalım. Yazı katmanımızın blending options una girelim ve aşağıdaki adımları uygulayalım.

Şimdi arkadaşlar buna bir bulut yapalım. Araç kutusundan rounded rectangle tool u seçelim ve yazımızın üzerine çizelim. Araç kutusundan polygonal lasso tool u seşelim ve bir ok işareti çizelim. Paint bucked tool ile bu nu boyayalım bize biz uyarı verecek bu uyarıya OK diyelim. Bu 2 katmanı birleştirir.
Bu katmanın blending options una girelim ve aşağıdaki adımları uygulatalım.




Konuşma balonumuzda sizinde üst resimlerde gördüğünüz gibi siliklik var bunu erase tool ile silebilirsiniz. Şimdi yeni bir katman açalım ve göz yaşımıza parlaklık ekleyelim. Araç kutumuzdan brush tool u seçelim ve fırça tipi olarak photoshopla birlikte gelen fuzzball ı seçelim. Boyutunu 40px yapalım ve göz yaşımızın yanına tıklayalım. İşteee böylelikle bitti arkadaşlar. Siz daha da ince ayarlarla daha güzel işler çıkarabilirsiniz. Görselimizin bitmiş hali en üstte ki resimdir tıklayıp büyüterek inceleyebilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.



Yorumlar

  1. Tebrik Ediyorum Çok Güzel Ve Öğretici Bir Çalışma Olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. beğendiğine sevindim zeref.

    YanıtlaSil
  3. bence takip edilmesi gereken photoshop masterlardan biridir kendisi abim olduğu için söylemiyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler.