Photoshop CS6 da Kaplunbağa ve Kız



Herkese merhaba arkadaşlar. Bu photoshop dersimiz bir foto manipülasyon dersidir. Görselimizde de gördüğünüz gibi çok hoş bir çalışma oldu. Bu çalışmamız youtube.com adresinde hızlandırılmış video olarak verilmiş. Ben de bizi takip eden arkadaşlarımızında böyle güzel çalışmalar yapabilmesi için ders olarak hazırladım. İnşallah beğenirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin diyor ve çalışmamıza başlıyorum. Öncelikle aşağıdaki linklerden çalışmamızda kullanacağımız görsellerimizi bilgisayarımıza indirelim sonrasında dersimize başlayalım. İyi eğlenceler...







Öncelikle kaplumbağa görselimizi photoshop programımızda açalım. katmanlar sekmesinden background katmanımıza çift tıklayarak kilidini kaldırıp normal katman haline dönüştürelim. Katmanlar penceresinin en altındaki küçük düğmelerden add layer mask butonuna basalım. katmandaki maske seçili iken araç kutusundan fırça (brush tool B) aracımızı seçelim. Önplan rengimizin siyah olduğunu kontrol edip aşağıdaki gibi kaplumbağa dışında kalan kısımlara fırçayı uygulayalım.

    Maskeleme işlemi bittikten sonra CTRL tuşu basılı iken katmandaki maske ekranına fare ile tıklayalım ve seçimi görelim. Maskenin yanındaki katman resmini tıklayalım ve CTRL+C ile kopyasını alalım. CTRL+N tuşlarına basalım açılan pencereden ölçüleri : W=1500 H=2500 pixel yapalım ve OK liyelim. CTRL+V tuşları ile kaplumbağamızı yapıştıralım ve aşağıdaki gibi ölçeklendirerek yerine alalım.


    Katmanın adını kaplumbağa olarak değiştirelim. Aynı işlemleri kız görseline de uygulayalım ve aşağıdaki gibi uygulayalım.


    Bu katmanın adını da kız olarak değiştirelim. Kız katmanımıza 2 kere tıklayarak layer style penceresini açalım. ve aşağıdaki ayarları uygulayalım.


    Kız katmanının sağındaki fx işaretine sağ tuş ile tıklayıp create layer e tıklayalım ve açılan pencereye OK diyelim. Oluşturulan katmanı CTRL+J tuşu ile çoğaltalım. Çoğalttığımız katmanı seçelim ve diğer katmanı sonra kullanmak için göz işaretine basıp görünürlüğünü kapatalım.


    Şimdi araç kutusundan rectangular marque tool (M) i seçelim ve aşağıdaki gibi bir seçim oluşturalım. Ve Edit>Transform>Warp a tıklayalım.


    Aşağıdaki gibi ayarlayalım ve yukardan okeyleyelim.


    Bu katman seçili iken CTRL tuşuna basılı tutalım ve kaplumbağa katmanının küçük resmine tıklayalım. Kaplumbağanın seçildiğini görelim ve add layer mask butonuna basarak maskeyi oluşturalım. Katmanlar penceresinini altındaki küçük butonlardan create a new group butonuna basalım. şimdi katmanımızı bu grup klasörünün içine sürükleyerek bırakalım.


    Araç kutusundan brush tool (B) u seçip gölgeleri yumuşak bir fırça ucu ile maskeleyelim. Bir gölgede aşağıdaki gibi yapalım aynı taktikle.


    Daha detaylı olmasını istiyorsanız gölge detaylarını çoğaltabilirsiniz. Şimdi su görselimizi çalışmamıza aşağıdaki gibi atalım. Maske uygulayarak çirkin ve fazla gözüken yerleri silelim.


    Katmanın adını su olarak değiştirelim. Background katmanına çift tıklayalım ve normal katman haline getirip adını arkaplan olarak değiştirelim. Çift tıklayarak layer style penceresini açıp aşağıdaki ayarları yapalım.


    Su katmanındaki maskeye sağ tuş ile tıklayıp appl layer mask a tıklayalım. CTRL tuşu basılı iken su katmanının küçük resmine tıklayalım ve seçimi görelim. Katmanlar penceresinin altında bulunan create new fill adjustment layer butonuna basalım buradan da solid color a tıklayalım. Açılan pencereden siyah rengini seçelim. Yeni bir katman oluştuğunu göreceksiniz. Bu katmanı su katmanının 1 altına sürükleyin ve ALT tuşu basılı iken katmanın maske resmine tıklayın. Araç kutusundan brush tool (B) u seçin ve önplan renginizi beyaz seçerek aşağıdaki gibi boyayın.


    Bu katmanı arkaplan katmanının 1 üstüne taşıyın. Çift tıklayarak layer style penceresini açıp aşağıdaki ayarları yapın.


    Şimdi bu katmanı CTRL+J ile 1 kere çoğaltalım ve layer style penceresini açıp aşağıdaki ayarları yapalım.




    Şimdi CTRL tuşuna basın kız katmanının resmine tıklayın, CTRL+SHIFT tuşu basılı iken kaplumbağa katmanının küçük resmine tıklayın ve CTRL+SHIFT+ALT tuşu basılı iken son işlem yaptığımız katmanın maskesine tıklayın ağaşıdaki seçimi elde edeceksiniz.


    Tekrar  create new fill adjustment layer butonuna basalım buradan da solid color a tıklayalım. Açılan pencereden siyah rengini seçelim. Yeni bir katman oluştuğunu göreceksiniz. Bu katmanı kız katmanının bir üstüne taşıyın. Katmanlar penceresinin altındaki küçük butonlardan create a new group butonuna basalım ve katmanı bu grubun içine taşıyalım. Katman maskesini tutup sürükleyerek grup klasörüne bırakalaım aşağıdaki gibi.
    Şimdi color fill 2 katmanının görünürlüğü kapatın, ve katman penceresinin altındaki küçük butonlardan create new fill or adjustment layer butonuna basın açılan menüden Hue/Saturation u seçin. Aşağıdaki ayarları uygulayın.

    Bu katmanın blending mode unu color ve opacity değerinide %76 yapın. Aynı katman seçili iken  katman penceresinin altındaki küçük butonlardan create new fill or adjustment layer butonuna basın açılan menüden levels i seçin ve aşağıdaki ayarları uygulayın.
    Levels katmanının maskesi seçili iken araç kutusundan brush tool u seçelim. Size 200, hardness %0 yapıp aşağıda işaretlediğim yerleri siyah renk ile boyayalım (hafifce).
    Su katmanımızın blending mode unu screen olarak değiştirelim ve CTRL+J tuşu ila çoğaltalım. Çoğalttığımız katmanın blending mode unu normal yapalım, çift tıklayıp layer style penceresini açalım ve aşağıdaki ayarları yapalım.
    Katmanın opacity değerini %75 yapınız. Şimdi bu 2 su katmanını 1 grup altına alınız. Katmanlarımız ve gruplarımız aşağıdaki gibi olsun.
    Grup 3 ü CTRL+J ile çoğaltalım. Grup 3 copy ye sağ tuş ile tıklayıp merge group diyelim. Oluşan grup 3 copy katmanına üst menüden Filter>Blur>Gaussian Blur a tıklayarak 40 pixellik bir bulanıklık verelim. Bu katmanın blending mode unu screen olarak değiştirelim. Şimdi en üste SHİFT+CTRL+N tuşları ile yeni bir katman oluşturalım. Adını bulut 1 yapalım. Önplan rengimizi siyah yapalım ve üst menüden Filter>Render>Clouds a tıklayalım. Araç kutusundan rectangular marquee tool u seçelim ve aşağıdaki gibi bir seçim yapalım.
    CTRL+J tuşlarına basalım ve bu seçimi bir katman olarak çoğaltalım. bunun adınıda bulut 2 yapalım. Bulut 1 katmanını silelim. Bulut 2 katmanını seçelim ve CTRL+T tuşlarına basalım. Araç menüsünde açılan yerleri aşağıdaki gibi yapıp katmanı ortalayalım.
    CTRL+A ile tümünü seçelim, CTRL+J ile çoğaltalım ve adını bulut 3 verelim. Bulut 2 katmanını da silelim. Bulut 3 katmanını da 1 kere çoğaltalım yenisine bulut 4 adını verelim ve bulut 3 ün görünürlüğünü kapatalım. Daha sonra bulut 4 seçili iken Filter>Blur>Radial Blur a tıklayalım ve aşağıdaki ayarları yapıp OK liyelim (Bilgisayarın performansına göre birz bekleyiniz).
    Bulut 4 ün blending mode unu soft light olarak değiştirin. Bulut 4 katmanını bulut 3 katmanının altına alın ve CTRL tuşu basılı iken color fill 1 copy katmanının maskesine tıklayın. Katman penceresinin altında bulunan add vector mask butonuna basın. Katmanın görseli seçili iken create a new group butonuna basın ve katmanı bu grupun içine sürükleyin. Grup 5 seçili iken add vector mask butonuna basın. Araç kutusundan gradient tool(G) u seçin ve aşağıdaki gibi bir yol izleyin.
    Şimdi üst menüden File>Place diyerek akvaryum görselimizi çalışmamıza açalım. Aşağıdaki gibi yerleştirelim.

    Akvaryum katmanımıza sağ tuş ile tıklayıp rasterize layer diyelim. Blending mode unuda overlay yapalım. Şimdi CTRL tuşu basılı iken önce grup 4 içindeki su katmanının görseline tıklayalım ardından color fill 1 copy katmanının maskesine tıklayalım. Şimdi üst menüden Select>Transform Selection a tıklayıp aşağıdaki gibi üstten daraltalım.
    Katman penceresinin altındaki add layer mask butonuna basalım. Bu katmanı grup 5 in içine atalım ve araç kutusundan brush tool u seçelim. önplan rengimizi beyaz, arkaplan rengimizi siyah yapalım. Katmanın maskesi seçili iken aşağıda işaretli olan yeri boyayalım.
    Akvaryum katmanı seçili iken katman penceresinin altındaki create fill and adjustment layer butonuna basın ve curves e tıklayın hiçbir ayar yapmadan bırakın. Şimdi ALT tuşu basılı iken curves ve akvaryum katmanlarının birleştiği yere tıklayın (aşağıdaki gibi).
    Curves katmanının simgesine çift tıklayarak curves penceresini açın ve aşağıdaki gibi ayarlayın.
    Color fill 1 copy katmanını 1 kere çoğaltın ve curves katmanının üstüne taşıyın. Şimdi CTRL basılı iken kız katmanına daha sonra CTRL+SHİFT tuşu basılı iken kaplumbağa katmanına tıklayın. Kız katmanı seçili iken yeni bir grup oluşturun. Grup 6 seçili iken  create fill and adjustment layer butonuna basın ve solid color u seçin renk olarak siyah seçin ve OK leyin. Color fill 3 katmanına çift tıklayarak layer style penceresini açın ve aşağıdaki ayarları uygulayın.


    Group 3 copy katmanımızın opacity değerini %50 yapın. Şimdi tekrar kız ve kaplumbağa katmanlarından seçim elde edelim ve kız katmanı seçili iken katman penceresinin altındaki create fill and adjustment layer butonuna basın ve channel mixer i tıklayın. Sırayla aşağıdaki renk kombinasyonlarını uygulayın.


    Şimdi color fill copy 1 katmanını seçin ve Ctrl+Shift+N tuşları ile yeni bir katman oluşturun. Üst menüden File>Place ye tıklayın ve penguenler.jpeg dosyasını seçin. Aşağıdaki gibi yerleştirin.

    Penguenler katmanına sağ tuş ile tıklayın ve rasterize layere tıklayın ve add layer mask butonuna basın. Araç kutusundan brush tool (B) u seçin ve önplan rengimiz siyah iken dalganın altında kalan kısmı boyayın (silindiğini göreceksiniz). Create a new group butonuna basın, penguenler katmanını klasörün içine atın. Create a new fill or adjustment layer butonuna basın ve buradan levels i seçip ayarları aşağıdaki gibi yapın.
    Penguenler katmanını seçelim ve üst menüden Filter>Blur>Gaussian Blur a tıklayıp radius değerini 3,3 girelim ve çalışmamızı bitirelim.

    Orjinali kadar iyi olmasa da bizim çalışmamızda gayet güzel oldu renklerle ilgili ayarlamaları kendiniz kendi gözünüze nasıl iyi gelirse o şekilde ayarlayabilirsiniz. PSD dosyasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Yaklaşık olarak 46 MB.




    PSD Dosyasını İndirmek İçin Tıklaynız...

    Takip ettiğiniz için teşekkürler herkese iyi çalışmalar. Yorumlarınızı eksik etmeyiniz.

    Yorumlar