Photoshop CS5 te M. Kemal ATATÜRK Duvar Kağıdı


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir kumandanın Türklerin başında olduğu için ne kadar gurur duysak azdır. Bu çalışmayı herkes yapsın ve kendi eserlerini kendi çevrelerine göstererek ne kadar ulu bir önderimizin olduğunu öğretsin isterim. Bu ders yeterince basit olduğu için her photoshop kullanıcısının yapabileceğine eminim. Başlamadan önce aşağıdaki linklerden kullanacağımız dökümaları indirelim.






File>New diyelim ve 2818x2000 boyutlarında bir çalışma alanı oluşturalım. Şimdi Atatürk resmimizi çalışmamıza atalım ve yerine yerleştirelim. Katmanlar penceresinden katmanın üzerine sağ tuş ile tıklayıp restarize layer diyelim. Image>Adjustments>Brightness/Contrast a tıklayalım ve aşağıdaki gibi uygulayalım.

Bu katmanı 1 kere çoğaltalım ve Filter>Artistic>Watercolor a tıklayıp, brush detail : 12, shadow intensity : 1, texture : 2 olarak ayarlayıp OK leyelim. Bu katmanın katman sırasını bir alta alalım. Orjinal katmanı seçelim, Image>Adjustments>Threshold a tıklayıp aşağıdaki ayarı uygulayalım.
Şimdi bu katmanın blending mode unu multiply olarak değiştirelim. 2 katmanıda katmanlar penceresinden Ctrl tuşu ile seçelim ve sağ tuş ile tıklayarak merge layers diyelim. Katmanları tek katman haline getirdikten sonra bu katmanın görünürlüğünü kapatalım ve çalışmamıza sulu boya görsellerimizi atalım. Bu katmanların blending mode unu multiply olarak ayarlayalım. Ctrl+J tuşu ile katmanlarınızı istediğimiz kadar çoğaltalım ve konumlarını değiştirerek aşağıdaki gibi bir görüntü elde etmeye çalışalım.
Şimdi sulu boya katmanlarının hepsini seçin ve sağ tuş ile tıklayıp merge layers diyerek tek katman haline dönüştürün.Sulu boya katmanının görünürlüğünü kapatın ve Atatürk katmanını açın. Ctrl+A ile tümünü seçin, Ctrl+C ile seçimi kopyalayın. Sulu boya katmanını görünür hale getirin ve katmanlar penceresinin altında bulunan Add vector mask butonuna basın. Alt tuşu basılı iken oluşturduğumuz maskeye tıklayın. Sonra Ctrl+V tuşu ile seçimi yapıştırıp yerine alın. Ctrl+i tuşu ile seçimin renklerini ters çevirin. Katmalar penceresinden sulu boyayı görünür, Atatürk katmanını da görünmez hale getirin.
Görünürde fazlalıklar varsa bunları silebilirsiniz. Arkaplan görselimizi çalışmamıza atalım ve blending mode umuzu linear burn yapalım.

Benim çalışmama ekstradan yazı ve imza da ekledim. Sizde istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. İsterseniz de aşağıdaki linkten PSD dosyasını temin edebilirsiniz.




PSD Dosyasını İndir

Takip ettiğiniz için teşekkürler. Faydalı olması dileğiyle...

Yorumlar