Photoshop CS5 te Dramatik Kırık Cam Sahnesi


Arkadaşlar bu dersimizde bahsedeceğimiz konular blending mode, bevel and emboss, gradient ve ışık özellikleri. Belkide bir çoğunuz bu dersin ingilizce olarak videosunu görmüşsünüzdür. Benim de hoşuma gitti ve Türkçe olarak başlangıç seviyesindeki arkadaşlarıma yardımcı olması nedeniyle hazırlamak istedim. Bu dersimde ben deviantart.com sitesinden ücretsiz ve telif hakkı bulunmayan görseller temin ederek hazırladım. Siz istediğiniz görselleri seçebilirsiniz. Benim kullandığım görselleri kullanmak için aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz arkadaşlar.






Şimdi çalışmamıza başlayalım. Portre görselimizi photoshopta açtıktan sonra, kırık cam görselimizide açalım ve portre çalışmamızın üzerine atalım. Siyah görünümlü olan bu kırık cam görselimizin blending mode unu screen olarak değiştirerek aynı cam gibi şeffaf hale getirelim.


Şimdi arkadaşlar araç kutusundan polygonal lasso tool u seçelim ve aşağı resimde gözüktüğü gibi bir seçim yapalım. Bu seçim bize maske uygulamamızda yardımcı olacak.
Şimdi Alt tuşuna basılı tutarken katmanlar penceresinin en altında bulunan add vector mask butonuna basınız. Seçimin içinde kalan kısımın temizlendiğini ve maskenin oluştuğunu göreceksiniz. Şimdi metal doku görselimizi açalım ve çalışmamıza atalım. Aşağıda gözüktüğü gibi açı, konum ve büyüklüğü ile oynayarak yerleştirin.
Bu katmanın opacity değerini %50 yapalım. Katman sırası olarak da kırık cam katmanının altına alalım. Şimdi kırık cam katmanındaki maskeyi Alt tuşu basılı iken tutalım ve sürükleyerek metal doku katmanına atalım.
Metal doku katmanımıza çift tıklayarak layer style penceresini açalım ve aşağıdaki adımları uygulayalım.


OK leyerek bitirelim. Şimdi katmanlar penceresinin en altında bulunan create a new layer e tıklayarak yeni bir katman oluşturalım. Katman sırası olarak metal dokunun altına alalım. Araç kutusundan gradient tool u seçelim. Üst menü ayarlarını ve gradient yönünü aşağıdaki gibi yapalım.
Gradient katmanımızın blending mode unu multiply yapalım. Bu bize yüzün odağını daha çok ortaya çıkartmak için ışık kaynağı olacaktır. Şimdi aşağı resimdeki adımları takip ediniz yalnız merge visible ye tıklar iken Alt tuşu basılı olsun. 2. karede yeni birleşmiş katmanın oluştuğunu göreceksiniz.
Birleşmiş katman seçili iken Images>Adjustment>Hue\Saturation a tıklayın ve aşağıdaki ayarları uygulayın.
Bu katmanın blend mode unu soft light olarak değiştirin. Bu bize film posterlerinde gördüğümüz dramatik görüntüyü verecektir.

Evet arkadaşlar çalışmamız bitti. En üstteki görselden çalışmamızın son halini büyüterek inceleyebilirsiniz. İsterseniz aşağıdaki linkten PSD dosyasını temin edebilirsiniz.




PSD Dosyasını İndir

Takip ettiğiniz için teşekkür eder, bir sonraki derslerimde de sizleri ağırlamaktan onur duyarım.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler.